Magyarország nem hagyja magát!

Országos aláírásgyűjtés a rezsidíjak csökkentése mellett Budakeszin és Budaörsön. De miért is van szükség a rezsidíjak csökkentésére? A válasz nagyon egyszerű: 2002 és 2010 között a gáz ára háromszorosára nőtt, az áram ára pedig megduplázódott. Az energetikai multi cégek éveken át tízmilliárdokat kerestek a magyar embereken.

 

Azt találom furcsának, hogy vannak egyes politikusok, pártok, akik az év elején elkezdett rezsicsökkentésről lekicsinylően nyilatkoztak, olyan is akadt, aki szélhámosságnak nevezte ezeket az intézkedéseket?

Ohr Alajos, önkormányzati képviselő, a Fidesz?KDNP frakcióvezetője elmondta, hogy a támogató aláírásokat közterületeken gyűjtik: a művelődési ház környékén, a CBA mellett szombat délelőttönként 10 és 12 óra között, illetve a Spar áruház mellett. A budakeszi Fidesz facebook oldalán tájékozódhatnak az emberek a helyszínekről. A házakhoz is el fognak menni, a fidesz.budakeszi@freemail.hu e-mail címen lehet ezt kérni is. Az aláírásgyűjtés áprilisban, májusban is folytatódik.

És kibővül majd a rezsicsökkentés további területekre is: az ivóvíz, a csatorna díjára, illetve a kéményseprésre. A kormány szándéka szerint ezek az intézkedések július 1-jén lépnének életbe.

Ohr Alajos hangsúlyozta: a rezsicsökkentés nem szociális segítség (erre megvannak az egyéb lehetőségek), hanem a teherviselés arányában csökkenti az emberek terheit.

Budaörs is csatlakozott az aláírásgyűjtéshez: Kálóczi Gábor, a Fidelitas budaörsi elnöke elmondása szerint közterületeken, pl. a CBA mellett péntek?szombat?vasárnap a fiatalok vállalták az aláírásgyűjtés lebonyolítását.

A megkérdezett járókelők mindegyike egyetértett a kormány intézkedéssorozatával.

Ne is hagyjuk magunkat!

 

Szabó Tibor Mihály

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket