A “Mosoly nagykövete” Magyarországra érkezik

?Egy ember az életében egy döntést hozott, és kimondta egy napon: annak örül, és azért ad hálát Istennek, amije van, és nem azért, amije nincs? ? A ?Mosoly nagyköveteként? is emlegetett Nick Vujicic, a végtagok nélkül született, fergeteges humorú, világhírű szónok április hónapban Magyarországra érkezik.

 

 

 

 

 

László Viktor, az Ez az a Nap! Szervezőiroda vezetője köszöntötte a sajtótájékoztató résztvevőit. ?Nick Vujicic példa értékű ember lehet, hívőknek, keresőknek, az egész magyar lakosságnak. Ez a nagyszerű ember emblematikus életével példaként kiállhat nagy sportcsarnokok színpadára. Jó kapcsolatunk a Nem adom fel! Alapítvánnyal immár másfél évtizede. Csatlakoztunk az alapítvány rendezvénysorozatához, hogy a hit, remény és szeretet jegyében az evangélium és a remény üzenetét körbevigyük Magyarországon? ? kezdte a beszédét László Viktor. Mivel hazánk 1?5. helyen áll néhány negatív statisztikában: válás, öngyilkosság, alkoholizmus, nem véletlen, hogy Nick Vujicic eljött Magyarországra.

A Buda Környéki Televízió riporterének kérdésére elmondta, hogy az iroda 1999-ben alakult, 2000-ben volt az első jelentős rendezvényük, ami egy 3 km-es örömmenet volt, 25 000 ember részvételével. Egyházi, gitáros énekeket énekeltek. Az idei rendezvénysorozat állomásai Debrecen és Pécs, és természetesen a főváros, a Budapest Aréna. Itt 5 és fél?6 órás műsor lesz, ahol jelen lesznek a kortárs magyar egyházi zene képviselői, illetve egy kb. 1000 fős, különböző felekezetű tagokból álló egyházi kórus. Várnak külföldi neves zenekarokat is. Tavaly ősszel Zágrábban egyébként találkozott személyesen is Nickkel, aki a ?szívével fejezte ki ölelését?. Óriási élmény volt.

A következőkben Török Csaba, a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium igazgatója mondta el gondolatait. Büszke arra, hogy a gimnázium tanárai tagjai a Nem adom fel! zenekarnak. Az iskola célja: hosszú távú együttműködés ezekkel a szervezetekkel. A gimnázium növendékei szép számmal vesznek részt majd az áprilisi rendezvényen (200-220), mintegy ötvenen pedig önkéntes segítőként. ?Nagyon fontos, hogy az iskola tanulói megismerjék Nick Vujicic által képviselt gondolatokat. A szeretet és az evangélium a mindennapok része? ? fejezte be rövid beszédét az igazgató úr.

Ezután Németh László tanár urat kérdezte riporter, aki a motorja ezeknek a rendezvényeknek. 16-17 éve került kapcsolatba a Nem adom fel! Alapítvánnyal. Létrehoztak egy zenekart, és elkezdték járni az országot. Mindenütt szívesen fogadják, várják őket. Ebből a kis együttesből 7-8 évvel ezelőtt alapítvány lett, igen sokrétű feladatokkal. A gimnázium 16-17 éve szoros kapcsolatban van az alapítvánnyal. A különböző programokban mindig is sok prohászkás diák vett és vesz részt, pl. az ápr. 18?20-áig tartó rendezvényen kb. 50 diák önkéntesként fog tevékenykedni.

Bizony, szüksége van a mostani gyerekeknek a Nick Vujicic által képviselt gondolatokra. Nincsenek megoldhatatlan feladatok, mindenkinek megvan a küldetése és a célja, csak meg kell találni. ?Nicknek nincsenek kezei, lábai, de mi lehetünk egymásnak kezei és lábai. Ebben egy csodálatos, egymást kiegészítő, a teremtés fantasztikumára utaló párbeszéd rejlik. A gyerekeknek el kell fogadni azt, hogy nem azért kell siránkozni, hogy mink nincsen, hanem meg kell tanulni örülni annak, amink van. Így élhet mindenki teljes életet? ? summázta gondolatait Németh László.

A sajtótájékoztató végén Bolyki Balázst, a Nem adom fel! gospel kórus szakmai vezetőjét kérdezte a riporter. Már a harmadik próbánál tartanak; embert próbáló, de gyönyörű feladat integrálni a különböző fogyatékkal élő énekeseket és az egészségeseket, de könnyű is, hiszen ?a hit megújuló energia?.

 

Szabó Tibor Mihály

 

A Buda Környéki Televízió összeállításának megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket