A köztünk lévő HÍD

2020. március 13-tól a Koronavírus elleni védekezés céljából bevezetett intézkedések mindannyiunkat mélyen érintettek. Bizonytalan időre sokan elveszítették ügyfeleiket, tanítványukat, barátaikat, hozzátartozóikat. De pár nap döbbenet után a józan ész újra felszínre tört.
Elfogadva a félelemmel terhes légkört, sokan mégis hasznosak, segítők akartak lenni, így önkéntesnek jelentkeztek az önkormányzatnál vagy a HÍD Családsegítőnél. Olyan emberek kapcsolódtak be így az idősek és családok segítésébe, akik saját hivatásukat nem vagy csak kis mértékben tudták a továbbiakban űzni.
Hogy kik ők? Taxis, tanár, színésznő, masszőr, kozmetikus, mérnök, politikus, újságíró, óvónő, dadus, takarító, konyhai  kisegítő,  családanyák  és  családapák.  34  budakeszi lakos vállalta, hogy 40 időst segít ebben a bizonytalan helyzetben. Heti 2-3-4 napot is rászántak, hogy felhívják a rászorulókat és beszélgessenek velük, így enyhítve bezártságukon. Rendszeresen bevásároltak, orvosi vizsgálatra segítették el őket, posta vagy hivatali ügyintézésben voltak partnerek.

Csodálatos érzés most a járványhelyzet enyhülése után hallani  a  rászoruló  időstől  és  önkéntestől  egyaránt,  hogy  bár nehéz volt elintézni valamit (mert zárva volt, korlátozás volt, nem engedték be…), mégis csak jó élményt kaptak az önkéntesi programban., önként segítettek és ha bírják, folytatják a munkát.
Sajnos és egyben szerencsére újraindul az élet, sokan újra  mehetnek  dolgozni,  fogadhatnak  ügyfelet,  klienst,  vendéget. Örülök, hogy azért egy olyan programot tudtunk segíteni, ami a koronavírus után is, nem mindennapi szinten, de tovább fog élni. A közös utcában vagy környéken lakó önkéntes és rászoruló már örökre számíthat egymásra. Mindig lesz egy lelki kötelék köztük. Reméljük, ha véglegesen eltűnik a távolságtartás és a félelem az életünkből, ezek az emberek átölelhetik majd egymást, vagy puszit adhatnak egymásnak köszönetképpen.
Köszönjük  minden  önkéntesünknek,  hogy  erőt,  időt,  pénzt nem sajnálva vállalták ezt a nagy kihívást!

Továbbra is csak azt tudjuk mondani: VIGYÁZZANAK MAGUKRA!

Budakeszi Hírmondó 2020. november 7. oldal.

https://hirmondo.budakeszi.hu/wp-content/uploads/2020/11/Hirmondo-2020-11-1.pdf

Megosztom a cikket