A Karitász adományosztás céljára helyszínt keres

Katolikus karitászként működünk hetente egy alkalommal, és várjuk a rászorulókat a Szent László-házban, ahol ruhákat gyűjtünk és osztunk, illetve újabban tartós élelmiszereket is. Tapasztalataink szerint egyre több és több az, aki adományért hozzánk fordul.

Szükségünk lenne egy olyan helyiségre, amely csak a miénk lehetne, mert a felhalmozott holmi a Szent László-ház más eseményeit zavarja;  pl. ebben a helyiségben találkoznak a cserkészek, gyakran vannak különböző értekezletek stb. Bizonyára akad ebben a városban akár magánszemély is, akinek van olyan helyisége, amelyet nem használ, és e nemes célra felajánlaná a karitász helyi szervezetének. Fizetni sajnos nem tudunk érte, mert anyagi forrásaink nincsenek.
Sok tervem van, pl.: a nyugaton már elterjedt Charity Shop, amely adományboltként működik. Mi is szívesen bevezetnénk, ha végre otthonra találnánk. Ebben a boltban egymásra találhatna az adományozó és az a vevő, aki fél pénzen tudna vásárolni. Forrásom is lenne: Németországból tudnék szerezni ruhákat, bútorokat, háztartási gépeket, teljesen ingyen. A bevétel természetesen a karitászé lenne, így egy kis pénzzel is tudnánk segíteni a szegényebb embereknek.

 

Kemény Edit

edit.kemeny@gmail.com

Megosztom a cikket