Ünneplőbe öltözhettek a baptisták látogatói

Augusztus negyedikén másodszor tartottak jótékonysági ruhaosztást a baptista imaház kertjében. Szépen rendezett ruhahalmok között mosolygós hölgyek várták a ruhatárukat kiegészíteni vágyó érdeklődőket. A szebbnél szebb ruhákért nem kellett fizetni semennyit sem.

 

 

Hogy ez hogyan vált lehetségessé, arról a lelkésznőt és a szervezőt kérdeztem.

 

Kis Árpádné Pető Anna lelkésznő elmondta, hogy idén nagy események történtek és történnek a gyülekezet életében. Szeptember másodikán 110 éves fennállását ünnepli a közösség, advent idejére pedig egy nagy hangversenyt terveznek énekkari és harangzenekari szolgálattal. Most, a nyár második felében újra kitárták a kapukat, hogy a rászorulók egy-egy csinos darabbal bővíthessék ruhatárukat ? és szeretettel hívják a betérőket azokra az alkalmakra is, ahol Isten igéjét hallhatják.

Mielőtt bárki azt hinné, hogy elhasznált, de még viselhető ruhákról van szó, el kell oszlatni a kételyeket: egészen újszerű, minőségi ruhadarabok kerültek az imaház kertjében a székekre. A szállítmány Svájcból érkezett az Éjféli Kiáltás Misszió segítségével. A ruhaosztás csak az egyik területe  annak a sok-sok segítségnek, amivel a baptista közösség városunk lakóit patronálja. Nagy Anna, a vásár szervezője elmondta, hogy ez a tevékenység milyen sokrétű: ruhákkal, tartós élelmiszerekkel, a téli hónapokban a rezsiből hiányzó összeg előteremtésével segítik azokat, akiknek erre szükségük van. Ennél is többet jelent a nehezebb sorsúaknak, hogy segítenek eligazítani ügyes-bajos dolgaikat, és rendszeresen látogatják őket, amit Nagy Anna még házi gondozó korában kezdett el. Mindez persze nem működne ilyen jól, ha nem lennének azok a további segítők, akikre egy-egy szállítmány szétosztásában, a tartós fogyasztási cikkek szállításában lehet számítani; a ruhákat elrendező, ki- és bepakoló ?láthatatlan? önkéntesek kezeire is nagy szükség van.

Az imaház nyitott kapuja többszörös jelkép: a baptisták szeretnének a városi közéletben is egyre aktívabb szerepet vállalni, a ruhaosztást rendszeressé tenni, és egy újabb támasztópillérré válni Budakeszi karitatív csoportjai között. A pilléreken nyugvó hidak fontos és jól működő szervezeteket kötnek össze: az Önkormányzat, a Híd Családsegítő központ, a helyi egyházak egyaránt kiveszik a részüket ebből a munkából. A ruhaosztás szervezőjének dédelgetett álma, hogy az idősek gondozásába bevonhassa a fiatalokat, ezzel megteremtve a lehetőségét annak is, hogy felismerjék a valódi értékeket, így senki ne maradjon magára, s az együtt cipelt terheink váljanak könnyebbé. Ezúttal ünneplőbe öltöztették a ruhaosztáson résztvevő embereket ? és ünneplőbe öltözött lélekkel térhettek haza a megajándékozottak.

 

Mechler Anna

Megosztom a cikket