A Hagyományőrző Kör karácsonya

A Budakeszi Hagyományőrző Kör karácsonyi ünnepségére idén is az Erkel Ferenc Művelődési Központban került sor.

 

Az ünnepséget dr. Kotmayer Zalán alelnök nyitotta meg, aki köszöntötte az egybegyűlteket, tk. Bakács Bernadett alpolgármester asszony, Schrotti Jánost a BVNÖ elnökét, és Kőrösiné dr. Merkl Hildát Budakeszi díszpolgárát. Külön kiemelten köszöntötte Szirmai Jenőt, a Budakeszi Angyala díj 2013-as díjazottját.

 

Az eseményen nagyon szép és igényes műsornak lehettünk tanúi. Elsőként a Szivárvány Óvoda apróságai adták elő betlehemesüket, amit Bokorné Rapolder Ildikó tanított be nekik. Ezután Czégény Éva és Krizsán Edit duója következett, amit a májusban elhunyt Nagyné Starcz Teréz emlékének ajánlottak, aki sok egyéb mellett éveken keresztül volt a Hagyományőrző Kör elnöke is.

 

A zenei részt próza követte: Bokorné Rapolder Ildikó szavalta el Móra László: Karácsony édes ünnepén c. megható versét, Szt. Lukács evangéliumát pedig Kőrösiné dr. Merkl Hilda olvasta fel németül.

 

A meglepetés műsorszám a férfi dalárda betlehemes előadása volt, mely mindenki arcára mosolyt fakasztott, és nagy sikert aratott. Ezután a férfi énekkar tagjai a Hagyományőrző Kör asszonykórusával együtt énekeltek karácsonyi dalokat.

 

A hivatalos műsor után Szirmai Jenő bácsi állt ki a színpadra és meghatódottan köszönte meg, hogy a német önkormányzat őt találta érdemesnek arra, hogy a 2007-ben alapított Budakeszi Angyal-díj harmadik díjazottja legyen. Végezetül Schrotti János, a BVNÖ elnöke szólalt fel, majd kötetlen program következett.

 

Huber-Szabó Lőrinc

 

Fotógaléria itt.

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket