Fussunk fel a János-hegyre vasárnap!

2014. január 5-én, vasárnap 11.30-kor gyülekezünk az Erkel Ferenc Művelődési Központ előtt, ahonnan elindulva egy 23,3 kilométeres körrel felfutunk Budapest legmagasabb pontjára. Hogy miért is?

 

 

Mert a  futás rengeteg embert köt össze, hála Istennek egyre többen hódolunk ennek a csodálatos életformának és szenvedélynek, ami sokkal több mint puszta hobbi. Az internetes közösségi oldalakon is számtalan futással kapcsolatos csoport, aloldal működik, aminek következtében egyre több közösségi futás szerveződik. Így jártunk ?mi is? néhányan, kik internetes oldalakról, futóversenyekről ismerjük egymást, s kitaláltuk, hogy néha-néha futhatnánk együtt a budai hegyekben, Budakeszi pedig tán a legideálisabb  indulási és érkezési hely, hiszen nehéz úgy kifutni a kisvárosból, hogy ne erdőben találjuk magunkat.

December 22-én a téli hidegben vágtunk neki 13-an a Budakeszierdőnek, és 23,3 kilométert futottunk 780 méter szintemelkedéssel. Az út folyamán az alábbi nevezetességeket érintettük: Makkosmária, Végvári-szikla, Csillebérc, Hármaskút-tető, János-hegyi Erzsébet-kilátó, Szt. Anna-kápolna, Tündér-szikla, Szépjuhászné, Hárshegyi körút, Örökerdő tanösvény, Szépjuhászné, Kis-kőfej, Virágvölgy. Annyira fantasztikus hangulatban telt el a közösségi futás, hogy úgy köszöntünk el egymástól: minél előbb ismétlünk, és hogy rendszeressé kéne tenni a vasárnaponkénti Budakesziről induló alkalmakat. Hogyan fog a jövőben mindez alakulni, azt még nem tudhatjuk, de január 5-én, vasárnap, amikorra ráadásul enyhe időt is jósolnak, újból lefutjuk az említett kört, de a változatosság kedvéért, most ellenkező irányból indulva, mint a múltkor. Így elsőként a Virágvölgyben, majd a sárga jelzésen haladva a Hárs-hegy felé vesszük az irányt. A tempónk nem gyors, és meg-megállunk többször is bevárni az esetleges lemaradókat. A hangulat fantasztikus, fuss velünk vasárnap!

 

Huber-Szabó Lőrinc

Megosztom a cikket