A Gasztvitál bemutatkozik Budakeszin a közétkeztetésben
A Budakeszi önkormányzat részéről felmerült igényre reagálva a közétkeztetést szolgáltató Gasztvitál cégcsoport bemutat néhány olyan ételt, amellyel nemsokára a menzán is fognak találkozni a gyerekek.
Célunk volt a mediterrán konyha ízeinek és alapanyagainak bevezetése a közétkeztetésbe. Szeretnénk megismertetni az étkezőiket a friss zöldségek felhasználásával készülő saláták és gabonafélék kombinációjával. Feltett szándékunk, hogy minőségi szolgáltatást biztosítsunk az étkezőinknek,és a menza mint fogalom kapjon egy más értelmet, mert nem kell, hogy a közétkeztetés csak a főzelékeket és a fasírtot jelentse. Terveink szerint lecserélnénk néhány levest salátára. A pénteki napot úgy tervezzük, hogy halat adunk vagy húsmentes nap lesz, de ettől függetlenül, teljes értékű tápanyagokat tartalmaz. Bevezetünk néhány olyan fűszerfélét, amit a magyar konyha ritkán vagy egyáltalán nem használ – pl. koriander zöldje vagy a lestyán.
A közétkeztetésben is alkalmazni kell az egészséges táplálkozáshoz tartozó látványos, színes és szép ételek kínálását, mivel ez is a minőségi közétkeztetés része kell, hogy legyen. A mai rohanó és instant világunkban, amikor fontos az étkezés minősége, de az étkezésre szánt idő korlátozott, és folyamatosan csökken, akkor a közétkeztetésben még nagyobb szerepet kap a tápláló és egészséges ételek bevezetése. Tudjuk, nem lesz egyszerű a bevezetés, de sokat segít a szülői és pedagógusi támogatás, és mi is tervezünk (amikor már lehet) kóstoltatásokat és szakmai bemutatókat tartani az intézményekben. Most következzen néhány étel receptje és fotója. Az ételeket a Gasztvitál csoport központi séfje, Pákozdi Norbert mesterszakács készítette a budakeszi konyha csapatának segítségével. Jó étvágyat kívánunk!.