?A dal ugyanaz maradt? ? Halász Judit Budakeszin

A Szent Mihály-napi programok egyik kiemelkedő rendezvénye Halász Judit Apa, figyelj rám című koncertje volt. A rendezvény egyik érdekessége, hogy a közönség soraiban, voltak olyan szülők, akik gyerekként is hallgathatták ezeket a számokat?

 

?A gyerek az gyerek, természetesen meg lehet szólítani, mint régen. A környezet befolyásolja a gyerekeket, más a nevetés, az ember ezt észreveszi? ? kezdte az örök ifjú művésznő. ?Az ország szegény területeire alig jutunk el, a nyugat-magyarországi helyszínekre Ausztriából is átjönnek? ? folytatta.

Soha nem gondolkozott azon, hogy mit kell tegyen, hogy népszerű legyen. Mindig a saját gyerekkorunkból kell kiindulni: mi az, amiről szívesen beszéltünk volna, de velünk nemigen beszéltek erről. Mint Halász Judit megjegyezte: ma az Apa, ne menj el című számot nem szívesen énekli, hiszen nagyon sokakat érint. Az is biztos, a gyerek kapja a legnagyobb ütést, hiszen a gyerekeknek a legfontosabb a család.

A legkisebb gyerekeket is komolyan kell venni, sohase gügyögjünk-gagyogjunk velük. Úgy kell velük bánni, mint más emberekkel, akiknek még kevesebb a tapasztalata, mint nekünk.

A művésznő mit sem veszített varázsából, kedves, közvetlen, ragyogó kontaktust teremtett a gyerekekkel. A nézőtéren helyet foglaló gyerekek igazolták ezeket a gondolatokat. Fergeteges tapssal fogadták a számokat.

 

Szabó Tibor Mihály

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket