A Fenyőgyöngye Nyugdíjas Klub karácsonya

A II. világháború utáni diktatúra a civil közösségeket is felszámolta. A rendszerváltozás körüli időkben újra kezdték működésüket, nem hagyták magukat. Ezek közé tartoznak a nyugdíjas klubok is. Aktív részesei a közéletnek, közösségteremtésük példamutató. Ezúttal a Fenyőgyöngye Nyugdíjas klub karácsonyi összejöveteléről számolunk be.

 

Arányi Imréné Jolika, a klub elnöke köszöntötte a megjelenteket. „Ismét eltelt egy év, közeledik a legszebb ünnep, a karácsony. Ilyenkor megszaporodik a munkánk: sütünk-főzünk, takarítunk, ajándékokat készítünk. De ilyenkor emlékezünk meg azokról a társainkról is, akik már az égi karácsonyfa mellől tekintenek le ránk” – foglalta össze mondanivalóját az elnök asszony.

Jelen volt az összejövetelen dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia polgármester asszony is, aki köszönetet mondott mind a két nyugdíjas klubnak kiváló működéséért. Egyben meg is ígérte, hogy az önkormányzat minden segítséget megad jövőre is ennek a két fontos civil szervezetnek. Oscar Wilde A boldog herceg című csodálatos meséjét idézte. A halhatatlan műveknek az a sajátossága, hogy mindig találunk benne valami újdonságot, egy addig észre nem vett szép gondolatot. Az Úr angyala, az Úr parancsára a város két legértékesebb dolgát vitte el Istennek: a boldog herceg szobor szívét és a kis fecske tetemét, amik egymás mellett hevertek a szemétdombon… Jó lenne, ha nem csak karácsony környékén segítenénk egymáson, figyelnénk oda a rászorulókra, adnánk oda mindenünket, mint a mese főszereplői, hanem az év további napjaiban is meg tudnánk állni ebben a rohanó világban. Mindig észre kellene vennünk, ha valaki valamiben hiányt szenved.

Áldott karácsonyt és boldog új esztendőt kívánva fejezte be rövid beszédét.

Ezután az örök ifjú nyugdíjasok – kellemes hangulatot teremtve – karácsonyi versekkel és énekek előadásával szórakoztatták a megjelenteket és természetesen saját magukat is…

 

Szabó Tibor Mihály

Buda Környéki Televízió felvételének megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket