Zenei Oscar-díj a budakeszi hegedűművésznek

A világ egyik legfurcsább hangszerén játszó Illényi Katica Academia Music Awards díjat kapott. A hegedűművésznő thereminen előadott „Once upon a Time in The West” („Volt egyszer egy Vadnyugat”) című felvétele kapta a Los Angeles-i székhelyű The Akademia Music Award szavazásán a „A legjobb feldolgozásnak” járó elismerést.

 

A hegedű- és thereminművész tehetségét már számos díjjal méltatták hazánkban. A Liszt- és Artisjus díjas hegedű- és theremin előadó, Magyarország Érdemes Művésze, a Magyar Művészeti Akadémia tagja ezúttal nemzetközi elismerésben részesült.

Ennio Morricone világhírű filmzenéje, a ‘Volt egyszer egy vadnyugat’ theremin-feldolgozása nyerte a The Akademia Music Award ‘legjobb feldolgozásnak’ címét 2016 áprilisában.

A theremin talán az egyik létező legkülönlegesebb hangszer, érintés nélkül, a levegőben tett mozdulatokkal lehet megszólaltatni, és hangja kísértetiesen hasonlít az emberi énekhangra.

Nem csoda, hogy Illényi Katica theremin-átirata meggyőzte a zenei szakemberekből álló zsűri tagjait. „Az elismerés mellett a legnagyobb öröm számomra az, hogy Morricone menedzsmentje is gratulált már a feldolgozáshoz.” – fűzte hozzá Illényi Katica.

 

ma.hu

 

 

A Buda Környéki Televízió az Ismeretlen Ismerős c. sorozatában a művésznőt a sokoldalúságáról, sikerének titkáról is kérdeztük.

A film elindításához kattintson az alábbi fotóra:

Megosztom a cikket