Zenei élménybeszámoló

Budakeszi zenekedvelő közönségének 2015. október 24-én különleges élményben volt része a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium nagytermében. Három nagyszerű művész adott jótékonysági hangversenyt a Czövek Erna Zeneiskola Baráti Egyesületének támogatása céljából. Az est műsorának gerincét Juan Pablo Bautista Cano zongoraművész szóló játéka adta, amelyet Fledrich Zsanett hegedűművésznő, és Murányi Márta harmonika művész jóvoltából egy nem mindennapi hegedű-harmonika-zongora trió és egy hegedű-zongora duó színesített.

 

 

Az est egy Bach b-mol prelűd zongorára átdolgozott változatával kezdődött, majd Astor Piazzolla argentin zeneszerző négy tangófeldolgozásból álló ciklusa – A négy évszak hangzott el. A latin hangulatú zeneművet egy bécsi klasszikus darab, Beethoven: Asz-Dúr Opus 110. No. 31. számú zongoraszonátája követte.

 

A hangverseny második felében három kortárs darab szólalt meg. Először zongorán egy mexikói-spanyol táncokra épülő trilógia két darabja: Danzon és Huapango, ezt követően pedig – az est záróelőadásaként – egy népszerű mexikói dallamokra komponált hegedű zongora fantázia hangzott el. Mindhárom mű egy kiváló magyar zeneszerző, Zarándy Ákos alkotása.

 

Fotó: Kozma László

 

A hangverseny igazán kellemes élmény nyújtott. A közönség kis ízelítőt kapott a bécsi klasszikus zenéből, a latin táncok világából, a mexikói dallamokból és a kortárs zenéből is. A darabok remek érzékkel voltak csokorba szedve, így a minden korosztály és zenekedvelő megtalálhatta a számára kedves dallamokat, miközben ismerkedhetett kicsit más stílusú muzsikával is. Köszönjük a három művésznek az estét és a remek előadást, valamint köszönet illeti a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium vezetését, rendezvényszervezőjét, és a portását munkájukért és a hangverseny helyszín biztosításáért.

 

Reméljük, hogy lesznek még hasonló hangversenyek Budakeszin és a köztünk élő tehetséges művészek még több színvonalas előadással ajándékozzák meg a közönséget.

 

Budakeszi, 2015. október 26.

Szabó Alexandra

Megosztom a cikket