XXVI. jubileumi Erkel Napok június 14-én és 15-én

A Budakeszi Erkel Napok rendezvénysorozata immár hagyomány és országosan is ismert. Az Erkel Ferenc Művelődési Központ 1988 óta, minden év júniusában rendezi meg az Erkel Napokat.

 

 

Hagyományos megemlékezések:

 

15.00 órakor a Himnusz szobornál Himnusz közös éneklése a Hylarion Énekegyüttessel.

Köszöntőt mond Barcsik Hédi a Czövek Erna Zeneiskola igazgatója.

15.30 órakor az Erkel Ferenc emlékháznál beszédet mond Hidas Mátyás a Budakeszi Szépítő Egyesület elnöke, Budakeszi díszpolgára.

 

15.45 órától Az Erkel Ferenc szobornál a Czövek Erna Zeneiskola Fúvószenekara Szita Csaba vezényletével várja a közönséget. Köszöntőt mond Czifra Zsuzsanna Budakeszi Város Önkormányzat Oktatási, Közművelődési és Jogi Bizottságának elnöke.

Közreműködik az Erkel Ferenc Kamarakórus, Farkas László karnagy vezényletével. A megemlékezések koszorúzással zárulnak.

 

Az idei évben a hagyományos megemlékezések mellett új műsor elemekkel, és színes programokkal várjuk az érdeklődőket.

Szeretnénk felhívni a figyelmet a „Zenél a Fő téri park” című eseményre, ahol a Kompánia Színházi Társulat, és a Czövek Erna Zeneiskola furulya szakos növendékei zenélnek. A Fő téri park programjaihoz csatlakozva, az esemény tiszteletére az Andrész Cukrászdában ?Erkel fagylalt? kapható.

 

A 20 órakor kezdődő Erkel Ferenc Emlékhangverseny a Himnusz születésének 170. évfordulója alkalmából kerül megrendezésre a Római Katolikus Templomban.

Ünnepi beszédet mond Bakács Bernadett Budakeszi város alpolgármestere.

 

A műsor első részében eredeti még fellelhető Himnusz pályaművek kerülnek bemutatásra, majd a második részben, az István Király opera kóruskeresztmetszete hangzik el, István Király Operakórus és Jekl László operaénekes címszereplésével.

 

 

Június 15-én, vasárnap 9 órakor kezdődik az Erkel Ferenc Művelődési Központban a XIV. Erkel Ferenc Sakk Emlékverseny, melyet Budakeszi Járás településeinek körében hirdetünk meg. Erkel Ferenc korának egyik legjobb sakkjátékosa volt, a versennyel emlékének adózunk.

 

A játékot vezeti Pregitzer György a Zsámbéki Sportbarátok Sakk Szakosztályának vezetője.

 

Programokról részletesebben a www.efmk-budakeszi.hu honlapunkon olvashatnak.

 

Mindenkit hívunk és várunk szeretettel!

 

EFMK munkatársai

 

Támogató: Budakeszi Város Önkormányzata

Együttműködő partnerek: Andrész Cukrászda, BVV Kft, Czövek Erna Zeneiskola, Erkel Ferenc Kamarakórus, Gyulai Erkel Ferenc Társaság, Hylarion Énekegyüttes, Kompánia Színházi Társulat, Mezei Mária Művészeti Iskola, Római Katolikus Plébánia

Megosztom a cikket