VIII. Nagy Gáspár Emlékkupa

Ismét remek hangulatban zajlott le a Nagy Gáspár labdarúgó-emléktorna, mely idén a nyolcadik alkalommal került megrendezésre a költő utolsó lakhelyén, Budakeszin. Nagy Gáspár 2007-ben távozott az örök hazába. Egy évvel később a Magyar Katolikus Rádió ötlete alapján barátai megalapították a Nagy Gáspár Labdarúgó Emléktornát, mely idén 8. alkalommal került megrendezésre.

 

Nagy Gáspárt kiváló költő, író és nagy sportbarát volt. Kedvelte és játszotta a focit. Innen is jön ez a labdarúgó emléktorna. A résztvevő csapatok a költő életének egyes pontjaihoz köthetőek: Bérbatlavár és Nagytilaj közös csapata a költő iránti tiszteletből Gazsifalva nevet vette fel. Pannonhalmán gimnáziumi éveit töltötte Nagy Gáspár. Magyar Katolikus Rádióban dolgozott a poéta. Budakeszi volt Gáspár utolsó lakhelye, stb.

Az emlékkupát dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia nyitotta meg, de tiszteletét tette Nagytilaj polgármester asszonya is. A verseny barátságos, sportszerű meccsekkel volt tarkított, ami élete során is jellemezte Nagy Gáspár játékát a pályán.

 

A Nagy Gáspár Emlékkupa szép, példamutató módja a megemlékezésnek.

 

B. K.

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket