Végzetes vonzerő – vadmacska szerelem

A szerelem nem ismer határokat, fajra, fülre, méretre és bundaszínre való tekintet nélkül elsöpör mindenkit, legyen az kiscica, vagy nagycica?

 

Azt mindig is tudtuk, hogy Szilveszter, a Budakeszi Vadaspark kifutójában lakó vadmacska külsejére nem lehet panasz, sőt! Smaragdzöld szemeinek, hatalmas, délceg termetének és méretes, vastag, gyűrűzött farkincájának (amit még talán Dagi, a mosómedve is megirigyelne!) ugyan ki tudna ellenállni? A látogatók (és vadasparki dolgozók) körében kisebb rajongói klub alakult, mindannyian Szilveszter lábai előtt heverünk, szívünkben Ámor nyilával?

 

Néhány napja új taggal bővült a csapatunk. Az új jövevény kitartó és türelmes. Már-már elszánt. De legalábbis nagyon ráér? Merthogy rendszeresen ellátogat Szilveszterhez. Leül a kifutó elé, és nézi olyan szerelmes pillantással, amivel csak egy vágyakozó nő tud nézni, miközben kedélyesen mosakszik… és ez  nem meglepő! Hisz Füli nem más, mint az a fehér foltos, puha bundás, csinos cicalány, aki ? talán nem véletlen ? visszatérő vendég a vadaspark környékén. Szilveszter azonban (már ha épp nem durmol valamelyik kedvenc függőágyában) pókerarcokat megszégyenítő hűvösséggel méregeti hódolóját és néha komótosan, mintegy jelzésképpen megnyalja a szája szélét.

 

Mivel Fülike egyáltalán nincs egy súlycsoportban a vadkandúrral, kétféleképpen alakulhatna a kapcsolatuk. Az egyik, hogy az első közösen elköltött gyertyafényes vacsorán bizony a macskahölgy lenne a főfogás és Szilveszter jóízűen elrágódna ezen a szerelem dolgon. A másik, hogy az érzelmek viszonzásra találnak (mert tegyük fel, Szilveszter megközelíthetetlen jégmacska-imidzse csak jól átgondolt férfiúi taktika) és a közös nagy dorombolások gyümölcseként sok-sok félvadcica születne, ami nem tenne jót a vadmacska populációra nézve, hisz fokozottan védett faj és a keveredés már most is problémát okoz a természetes állománynál! Úgyhogy ez a ?kapcsolat? ? köszönhető a köztük lévő áthatolhatatlan kerítésnek ? szerencsére plátói marad, és mint minden valamirevaló szerelem, elmúlik egyszer.

 

Forrás: Budakeszi Vadaspark

Megosztom a cikket