Vegyük fel a kesztyűt!

 

 

Az Ökokeszi budakeszi zöldközösség első szemétszedő akcióját szervezi Budakeszin. Az illegális hulladéklerakás, közterületi szemetelés következményeinek kezelése rengeteg energiát, időt, pénzt kíván. Mi most mindenből adunk egy kicsit, és hívjuk a budakeszi lakosokat, hogy vegyenek részt minél többen környezetük szebbé tételében.

 

A személetformás jegyében fontosnak tartjuk, hogy egyszer mindenki eljusson odáig, hogy csak annyi szemetet termel, amennyit nagyon muszáj, és azt az előírásoknak megfelelően adja át, kezeltesse a szolgáltatókkal. A szorgos munka közben beszélgethetünk erről, és megoszthatjuk egymással hulladékcsökkentő praktikáinkat is.

 

A program kifejezett célja, hogy a környezetükért tenni akaró résztvevők jobban megismerjék egymást, egy élő, és aktív közösség formálódjon, ahol a felmerülő problémákra közösen szerveződünk, és megosztjuk egymással ismereteinket.

 

Iskolai szemétszedő nap

 

A csatlakozni kívánó intézmények az okokeszi@gmail.com címen jelentkezhetnek felszerelésért, további segítségért. Az Iskolai Szemétszedő Napon résztvevő csoportok az iskolák szervezésében bonyolítják az akciót, a helyszíneket is az intézmények választják.

 

További információ: okokeszi@gmail.com

A Depónia Kft., BVV Kft és a Budakeszi Önkormányzat az akcióhoz a szemétszedéshez szükséges felszerelésekkel és a hulladékbegyűjtés és – szállítás költségének átvállalásával járul hozzá.

 

forrás: Ökokeszi

 


Megosztom a cikket