Városi ünnepség március 15.

„Mit kíván a magyar nemzet? – Ennek a kérdésnek kell meghatároznia ma is a közéletet, a politikát, a gazdaságot, a honvédelmet is. Ezt úgy tudjuk a legpontosabban megfogalmazni, hogy Magyarországnak Magyarország az első! Vágyunk arra az időre, amikor: „béke, szabadság és egyetértés” lesznek a meghatározó értékek hazánkban, az unióban és a faluvá zsugorodott földgolyónkon.” – fogalmazott ünnepi beszédében dr. Győri Ottilia.
„A ’48-as márciusi ifjak lendülete, bátorsága, kitartása tanítson bennünket elkötelezetten dönteni jó és rossz, előnyös és előnytelen, élet és halál, béke és háború között. Éljen a magyar szabadság!” – zárta ünnepi beszédét a polgármester.
„A haza örök, s nem csak az iránt tartozunk kötelességgel, amely van, hanem az iránt is, amely lehet, s lesz.” – Kossuth Lajos szavait idézve köszöntötte a március 15-i városi ünnepségünk közönségét Tóthné Fajtha Anita, az Erkel Ferenc Művelődési Központ igazgatója, az ünnepség moderátora.
 A képviselő-testület döntése alapján Berki Júlia egyetemista, a szónoklat többszörösen díjazott mestere kapta idén a Budakeszi Ifjúsági díjat. Bernáth Béla asztalosmester-, iparművész és Farkas Dániel, a Budakeszi Városi Polgárőr- és Katasztrófavédelmi Egyesület elnöke vette át a Budakesziért Emlékérmet a március 15-i városi ünnepségünkön. Gratulálunk!
 Köszönjük az ünnepi műsorban való közreműködést Kristófi Ágnes operaénekesnek, Lázár Csaba Kazinczy-díjas színművésznek és Négyessy Katalin gordonkaművésznek, a díjazottak méltatásait pedig Bakács Bernadett tanácsnok asszonynak, Somlóvári Józsefnénak, a Közbiztonsági, Közellátási és Környezetvédelmi Bizottság elnökének és ’Sigmond Bertalan alpolgármesternek.

www.facebook.com

Megosztom a cikket