Varázslatos Viadal-vakáció Vértesbogláron

A Viadal Sport Egyesület évek óta Vértesboglárra szervezi a kis síbajnokok nyári sport táborát. Nyár elején egyik tanítványunk így fogalmazta meg szüleinek egyetlen vágyát:

„Én semmit sem kérek nyárra, csak egyet szeretnék, a Viadal-táborba elmenni!”

Teljesült a kívánsága. A vírus miatt izgultunk, de szerencsére zöld utat kaptak a táborok!
Ebben a táborban kiváló lehetőségek nyílnak a sí-gimnasztikai elemek gyakorlására, a mozgáskompetencia fejlesztésére, hiszen a síelés fő alappilléreit az egyensúlyérzék tökéletesítése, a mozgáskoordináció magas szintre emelése jelenti. Természetesen az edzettség szinten tartása, az állóképesség, az ügyesség, gyorsaság növelése is célunk.

A táborban a futóiskola, a falmászás, a lovaglás, a csúszdás medencés játékok, a bungee trambulin, a 3D karika használata a kis síbajnokok mozgásvilágának alakítását szolgálja.
Persze a móka, izgalmas kihívások is hozzátartoznak a tábori élethez. A számháború mindig osztatlan sikert arat. Elmaradhatatlan a kincskeresés, az elemlámpás esti játék, ahol titkos lakatokhoz tartozó kódokat kell megfejteniük a kis táborozóknak.

A kemencében sütés, a vidéki élet varázslatainak megízlelése is kedvenc program. No, meg egy kis kézműveskedés, barkácsolás is mindig belefér a pihenőidőbe. Idén kavicsfestést terveztünk be és csuhétündéreket készítettünk.

A közösségépítés kitűnő alkalma a tábor, hiszen itt az ötéves kisgyermektől a kamaszokig minden korosztály együtt lélegzik. Különösen a csapatjátékoknál, a labdajátékoknál, a sorversenyeknél, akadálypályáknál érezhető a kicsiket segítő jószándék, segítőkészség.
Szem előtt tartjuk az egészséges életmódra nevelést a zöldségfélékben, gyümölcsökben gazdag étkezés jó példájával is. Gondot fordítunk a természetvédelem, klímavédelem kérdéseire is, főleg kis műsorok, előadások komponálása során.

Szuper élményekben volt részünk, így lelkesen várjuk az őszi edzéseket, hiszen október első szombatjától beindulnak rendszeres találkozásaink. A sípálya környéke hétvégenként megtelik ugrabugráló, sportkedvelő, zsongó gyerekhaddal.
Aki szándékozik csatlakozni közösségünkhöz, a honlapunkon tájékozódhat, melyen hamarosan megjelenik az új síszezon programja is.
Minden Budakeszin élő családnak sportolásban, mozgásban gazdag életet kívánunk!

Budakeszi Hírmondó 26. oldal.

Megosztom a cikket