Változik az iskolai menzák gyakorlata a járvány miatt

Rétvári Bence államtitkár, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke azt mondta, törekedni kell a szakaszos, időben elkülönített, osztályonkénti ebédeltetés megszervezésére, ezért akár az osztálytermükben is ehetnek a gyerekek.

Az iskolai menzák gyakorlata is változik a koronavírus-járvány miatt: az ajánlások betartása érdekében már több intézmény változtatott házirendjén, hosszabb ebédidőt biztosítva a tanulóknak – közölte szerdán az MTI-vel az államtitkár.

A kormánypárti politikus kifejtette: idén ősszel minden iskolában fokozott biztonsági intézkedések mellett, de a hagyományos módon kezdődhetett meg a tanítás.

A járvány egészségügyi kockázatának csökkentése érdekében minden iskola több területre kiterjedő ajánlást kapott, amelynek fontos része az iskolai étkeztetésre vonatkozó javaslatsor is.

Ez érinti az étkezési idő hosszát, beosztását, az osztálytermi étkezést és a higiéniai szabályokat. Többféle módon változott így a gyakorlat és az iskolai házirend.

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/valtozik-az-iskolai-menzak-gyakorlata-a-jarvany-miatt-akar-az-osztalytermukben-is-ehetnek-a-gyerekek

Megosztom a cikket