Újból bizalmat szavaztak a városszépítők Hidas Mátyás elnöknek

Tisztújító közgyűlést tartott kedden, július 7-én a Budakeszi Szépítő Egyesület, és újból Hidas Mátyást választották a fennállásának 35. évfordulóját ünneplő szervezet élére. Gratulálunk!

A tanácskozáson ott volt a város két korábbi polgármestere, Tagai István és Szemereki Zoltán, az önkormányzat részéről pedig dr. Győri Ottilia polgármester, ’Sigmond Bertalan alpolgármester, Bakács Bernadett tanácsnok, és dr. Ostoros Gyula képviselő is. Az egyesület elnöke a többi közt beszámolt arról, hogy a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum szakemberei márciusban a Budakeszi Temetőben egy II. világháborús tömegsírt tártak fel, amelyben 106 katona földi maradványait sikerült azonosítaniuk, közülük 60 német, 46 magyar honvéd volt.

A német katonákat a budaörsi német-magyar katonatemetőben helyezik örök nyugalomra, a 46 magyar honvéd földi maradványait itt Budakeszin temetik újra. Ez utóbbi ügyben ma, július 8-án egyeztetnek a helyszínen a IV. parcellánál a Budakeszi Szépítő Egyesület, a Budakeszi Kultúra Alapítvány, az önkormányzat, a temető, és a Honvédelmi Minisztérium képviselői.

A terv az, hogy részben minisztériumi, kormányzati pályázati forrásból egy Hősi parcellát alakítsanak ki, amelyben méltó körülmények között helyezhetnék végső nyugalomra a tömegsírból kiemelt magyar honvédeket, mondta a Budakeszi Hírmondónak Hidas Mátyás, a Budakeszi Szépítő Egyesület elnöke.

 

Újból bizalmat szavaztak a városszépítők Hidas Mátyás elnöknekTisztújító közgyűlést tartott kedden, július 7-én a…

Közzétette: Budakeszi Hírmondó hivatalos oldala – 2020. július 8., szerda

Megosztom a cikket