Újabb temetőrongálás Budakeszin

Ezúttal a zsidó temetőben törtek-zúztak az ismeretlen randalírozók, több sírkövet kidöntöttek, összetörtek, feltehetően péntek éjjel, vagy hajnalban.
‘Sigmond Bertalan alpolgármester tett feljelentést a rendőrségen, ezt követően indult meg a helyszínelés. Több olyan márkájú sörösdoboz és energiaitalos doboz is van eldobálva a környéken, mint amilyeneket a temetői ravatalozónál történt puszítás után találtak a rendőrök. Az akkori feltételezett elkövetőket fél napon belül felderítették, elkapták, többen közülük beismerő vallomást tettek, azóta szabadlábon védekeznek.
A temetőt nemrég tették rendbe a budakeszi zsidó közösség tagjai a BVV Kft. közreműködésével. A közelben egy köztéri kamera is működött, a felvételek kielemzése talán ezúttal is segíthet, mint legutóbb a ravatalozó esetében is történt.
A zsidó temetőhőz vezető út elején az illegális szemetelést tiltó nemrég kihelyezett táblát ismeretlenek oszlopostól kidöntötték és bedobták az ösvény mellé, a közelben pedig több zsák illegális szemét, építési törmelék van lerakva.
A rendőrségi helyszínelés tart.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=431222642337798&id=100063501969429

Megosztom a cikket