Újabb információk a temetői rongálók elfogásával kapcsolatban

A közös munka eredményeként hamar pont került annak a cselekménynek a végére, amely vasárnap hajnalban történt Budakeszi temetőjében.

Az üzemeltető reggel 6 óra körül értesítette a Rendőrséget és a Polgárőrséget, hogy vandálok szétzúzták a ravatalozót és a kiszolgáló helyiségeit Budakeszin. A felderítés és az információk gyűjtése azonnal elkezdődött. Bevonva a közterület-felügyeletet is a munkába, a rendelkezésre álló adatok alapján elkezdtük az információk összerakását és a rendelkezésre álló kamerafelvételek visszanézését.
A helyszínen talált “különleges” sörös dobozok alapján az egyik helyi kisboltos meg tudott nevezni egy személyt, aki éjszaka olyant vásárolt. Nevezett személy azonnal megnevezte másik három társát, akiknek a felkutatásában és előállításában a budakeszi polgárőrök és a közterület-felügyelő tevékenyen részt vettek.

A rongálók hollétéről az információt a polgárőrök adták a rendőröknek, miután járőrözés közben felismerték őket. Az információk helytállóak voltak, a fiatalokat azonnal előállították, ők pedig elismerték tettüket.

A rongálással okozott kár több mint 13 millió forint.

A Budaörsi Rendőrkapitányság jelentős értékre elkövetett garázdaság valamint lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a fiatalok ellen – közölte Farkas Dániel Gábor, a Budakeszi Városi Polgárőr és Katasztrófavédelmi Egyesület elnöke.

 

forrás: pmpsz.hu

Megosztom a cikket