Új tüdőgondozó a budakeszi és környékbeli lakosok szolgálatában

Az országos egészségügyi irányítás a minőségi betegellátás érdekében arról döntött, hogy a Budakeszin korszerűtlen körülmények között működő Tüdőgondozót, az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézetbe telepíti. A korábbi, már elhasználódott Fő utcai épület helyett az intézet gyönyörű parkjában egy szépen felújított házban  működhet a tüdőgyógyászati szakellátás.

 

Azért, hogy a betegek a megszokott időben járhassanak a rendelésre, Dr. Kovács Gábor főigazgató úgy döntött, átalakítja a régi posta épületét a Tüdőgondozó céljára. A szakellátásra érkezők rövid sétával érhetik el a Korányi Intézet buszmegállótól a gondozót. Akik betegségük miatt  ezt a kétszáz méteres sétát is  megterhelőnek találják, jelzik a portásnak a problémát, aki hívja a kórházon belül közlekedő betegszállító autót. Akik gépkocsival érkeznek a gondozóba, azok ingyenesen hajthatnak be az intézet sorompóval őrzött területére. Ehhez csupán a tüdőgondozó orvosának a pecsétjére van szükségük a behajtási kártyán. A rendelési idő változatlan: hétfőn és szerdán délután, kedden és pénteken pedig délelőtt lesz.

 

Akik az országos intézetben működő tüdőgondozóban szűrésre, vagy vizsgálatra jelentkeznek, a legmagasabb szintű ellátásban részesülhetnek. A tüdőgyógyászati szakellátást korszerű légzésfunkciós és allergia vizsgálatok egészíti ki. Szükség esetén a mellkas röntgent az intézet digitális röntgen berendezésével készíthetik el, soron kívüliséget élveznek  a gondozó páciensei. Emellett előrelépést jelent az a jövőben, hogy a szakorvos javaslatára helyben, az intézetben sor kerülhet EKG vizsgálatra és kardiológiai konzíliumra, de hosszasabb előjegyzés nélkül vehetik igénybe a lakosok a a többi szakkonzíliumot is, így a belgyógyászati, diabetológiai, gasztroenterológiai, gégészeti, vagy urológiai szakrendeléseket is. A tüdőszűrések is az intézetben készülhetnek a jövőben mindazok számára, akik nem a szokásos, a településekre telepített mobil szűréseket kívánják igénybe venni. Reméljük, a betegségmegelőzés szellemében működtetett dohányzás leszokást támogató szakrendelést is mind többen veszik majd igénybe!

Bízunk abban, hogy az új, minden igényt kielégítő tüdőgondozót minél többen veszik majd igénybe szűrővizsgálatok, tanácsadás, és betegség megelőzés céljából.

 

Kovács Gábor, OKTPI főigazgató

Ostoros Gyula, főorvos

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket