Új kulturális kapcsolat jött létre Beregdéda és Budakeszi között

„ A mi hazánk a fenyőfák hazája,
Itt még csermely a magyarok Tiszája,…”

Csobolya József: Kárpátalja

Egy új kulturális kapcsolat jött létre Beregdéda és Budakeszi között. A budakeszi Erkel Ferenc Művelődési Központ és a kárpátaljai Beregdédai Kultúrház együttműködésének első lépése a Beregdédai Gyermek- és Ifjúsági Kórus és Tánccsoport fogadása és fellépése volt a Budakeszi Gyermeknapon május 25-én a mamutfenyőnél.

A 16 fős csoport péntektől-vasárnapig volt a vendégünk. Pénteken ellátogattak a Budakeszi Vadasparkba és a Himnusz szoborhoz. Szombaton részt vettek a Városi gyermeknapi rendezvényen a mamutfenyőknél és a tündérkertben.

Lelket melengető vers- és ének műsorukkal, valamint nagyszerű hagyományőrző táncbemutatójukkal mutatták be kárpátaljai hagyományaikat.

A rengeteg élmény után szép ajándékokkal térhettek haza:  Budakeszi Város Önkormányzata ajándékcsomagot, Somlóvári Józsefné mazsorett fellépő ruhákat, a SZIA igazgatója Bódi Zsuzsa pénzadományt, könyveket és pólókat, a Nagy Gáspár Városi Könyvtár könyveket, az Erkel Ferenc Művelődési Központ tanszereket és játékokat adott át a csoportnak és küldött Beregdédára az otthon maradt gyerekeknek.  

Köszönjük a gyermekek fogadásánál nyújtott segítséget, támogatást Hidas Mátyásnak a Stulwerk Kft ügyvezetőjének, valamint a Budakeszi Kultúra Alapítványnak. A 2018 évi Budakeszi útikönyveknek különösképpen örültek.

Egyben köszönetet mondunk segítőinknek, akik minden nap friss süteményt sütöttek: Barkóczi Petrának, Hellner Katalinnak és Péternek, Korondy Gabriellának és Ködöböcz Tassi Juditnak. , valamint Merkl Antal buszsofőrnek, hogy a gyermekek biztonságban hazajutottak.

Nagyon örülünk, hogy sikerült élővé tenni kulturális kapcsolatunkat és lehetővé tettük, hogy a kárpátaljai Beregdéda és az anyaországi Budakeszi közösségek találkozhattak.

Köszönjük Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság valamint a Bethlen Gábor Alap egyedi támogatását.

 

Megosztom a cikket