Új iskola épül a Kerekmezőn

Január 28-i ülésén a Képviselő-testület elfogadta azt az együttműködési megállapodást, ami Budakeszi városa és a Nemzeti Sportközpontok között született. Ez azt jelenti, hogy a Kerekmezőn épülő új iskola megvalósítása zöld utat kapott.

A képviselő-testület fejlesztési elképzelései között régóta szerepel a Széchenyi István Általános Iskola (SZIA) épületállományának bővítése.

Városunk szerencsés helyzetben van, hiszen a gyermekek létszáma évről évre növekszik, ezt a tendenciát azonban a jelenlegi épületek már nehezen tudják kiszolgálni.

Ebben jelentett segítséget az, hogy a kormány tavaly elindította a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programot. Ennek keretében pedig a Nemzeti Sportközpontok (NSK) új tantermek, tornatermek és tanuszodák építését kezdi meg országszerte. Ezek a beruházások teljes egészében központi költségvetési forrásból valósulnak meg.

A program előnyeiből már Budakeszi is részesül: a Nemzeti Sportközpontokkal készült együttműködési megállapodás eredményeképpen megkezdődhet a SZIA új épületének megépítése az Árpád fejedelem téren. Az épület megépítésének mintegy 1,3 milliárd forintos költségét a Magyar Állam finanszírozza, az önkormányzat pedig 100 millió forinttal járul hozzá a beruházáshoz, mely összegből a terület rendezése, a közművek kiépítése, a parkolók kialakítása és az épület bebútorozása valósul meg.

A csaknem 9 ezer négyzetméteres területet Budakeszi városa biztosítja a beruházáshoz.

Az új épület mindenben megfelel majd a modern kor építészeti, energiatakarékossági és oktatási követelményeinek, a gyermekek számára kényelmes és ösztönző tanulási környezetet biztosít, és hozzájárul ahhoz, hogy a jövő generáció számára minden feltétel adott legyen a tudás elsajátításához.

Az iskola működéséhez szükséges feltételekről az önkormányzat, mint működtető és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budakeszi Tankerülete, mint fenntartó közösen gondoskodnak majd.

Az új létesítmény átadása az ütemterv szerint 2017 végén várható.

dr. Győri Ottilia

polgármester

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

 

Megosztom a cikket