Tűzijáték, sztárok, ingyen gofri…

Huszonegyedszer is együtt Budakeszi nagycsaládja

 

 

A tavalyi évben ünnepeltük a Családi Nap Fesztivál 20. születésnapját, az idei évben két évfordulót is ünnepeltünk. A rendszerváltás, a hazai önkormányzati rendszer kialakításának 25., valamint Budakeszi várossá nyilvánításának 15. évfordulóját. Ez alkalomból felállítottak egy sátort, ahol két kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők. A sátorban láthatóak voltak a város képviselőiről készített tablók 1990-től napjainkig, de belelapozhattak az első, 1990-es alakuló ülés jegyzőkönyvébe is. A második kiállítás Budakeszi város 15 éves múltjából idézett fel kiemelt eseményeket a fotókon keresztül. De megtekinthették a várossá válás kezdeményezésének dokumentumait, Magyarország Kormányának ajándékát, egy millenniumi zászlót, melyet 2000. augusztus 20-án, a várossá válás tiszteletére rendezett ünnepségen adott át Dávid Ibolya, akkori igazságügyi miniszter Budakeszi polgármesterének. A sátorba fél 5-re vártuk Budakeszi polgármestereit, akik betekintést nyújtottak az adott ciklus történéseibe, beszélgethettek velük az önkormányzati rendszer 25 évéről is. A hivatal munkatársai kvízekkel is készültek a lakosságnak, a helyesen kitöltők között 3 db, egyenként 8 000 Ft értékű ajándékcsomagot sorsoltak ki.

 

Az évfordulók alkalmából az önkormányzat meghívta a fesztiválra a 2000-ben Budakeszin házasságot kötött lakosokat, valamint az idei évben 25. születésnapjukat ünneplő helyi fiatalokat is.

A főzőversenyhez már reggel 7 órakor kezdték pakolni a hozzávalókat a bográcsába, kereken 21 csapat (véletlenül) mérte össze tudását. Attól kezdve folyamatosan ellenőrizte valamelyik csapattag, hogy adott pillanatban épp megfelelő ízű, puhaságú-e a készülő étel.

A XXI. Családi Nap Fesztivál indítóprogramjaként harmadik alkalommal a Kossuth Lajos utcából 10 órakor ismét elstartolt a “Keszikerülő” kerékpártúra. A kerékpártúra idei útvonala: Kossuth L. utca-Jókai u.-Gábor Áron u.-Makkosi út-Megyei út-Törökőr u.-Gall u. -Tamási Áron u. -Bég u.-Domb u.-Sugár u. -fahíd-Farkashegyi repülőtér volt. A színpadon történt köszöntés és a családok részére a Decathlon által felajánlott ajándékok átadása után a kellemesen elfáradt kerékpárosok az újonnan kialakított kerékpárúton (a Budaörsi úttal párhuzamosan) térhettek haza.

A hely szelleméhez hűen 11 órakor egy nagyszabású légi bemutatóban gyönyörködhetett a nagyérdemű, illetve a vállalkozó szellemű gyerekek és felnőttek ki is próbálhatták a repülést, természetesen rutinos pilóták irányításával.

A szervezők gazdag folklór műsorral, vásári komédiával, fittnessz- és sportbemutatókkal,  kutyás bemutatóval készültek. Legszebb konyhakertek, Virágos Budakesziért, valamint a főzőverseny díjait adta át a délután folyamán polgármester asszony.

Az estéhez közeledve az időjárás is szerencsére kedvezően alakult,így a hangulat is egyre csak fokozódott, a rendezvény Charlie és a Karthago együttes koncertjével és egy fergeteges tűzijátékkal zárult.

 

Kenyérszentelés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ételfőző verseny

 

 

 

 

 

 

 

Kutyás bemutató

 

 

 

 

 

 

 

 

Légibemutató

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Charlie koncert

 

 

 

 

 

 

 

 

Karthago koncert

 

FOTÓGALÉRIA ITT.

 

Ezúton is szeretnénk megköszönni a rendezvény támogatóinak anyagi és természetbeni felajánlásait, melyek lehetővé tették a fesztivál színvonalasabb megvalósulását: Budakeszi Város Önkormányzata, Pensio 17 Kft.-, “Közétkeztetés felsőfokon”, OTP Bank, Budakeszi Város Német Önkormányzata, Budakeszi Építőanyag Kft. és SB Dynamic Kft, Homm Kft, Penta Kft, Euroaszfalt Kft, Realmanagement Kft, K&H Bank, Forego Kft., Oázis kertészet, GP Shop, Zsiráf építőanyagok Kft., Ilcsi Kozmetika, Biotech, OVB Kft. és Erkel Gasztro, Jysk Kft., Mountaine Béka Kerékpárbolt. Baritz papír-írószer, Camsystem Kft., Toyota Mayer, Erdért Facentrum, Codex Értékpapírnyomda Zrt, Decathlon sportáruház, CBA üzletlánc, Greenexion Kft, Sateam Kft, Tesco üzletlánc, Paletta Press Nyomda, BVV Kft.,  Metro áruház, Budakeszi Squash Klub, Bosch Car Service, Stulwerk Ft, IKEA áruházlánc, Somlai borászat – Borháló, Euroelement Kft., Mc Donald’s, MetodikZentrum, Mélyépterv Komplex Kt., Érd és Vidéke Takarékszövetkezet, Kiss Zenede, ABC autósiskola, Nagykovácsi Öregiskola és Könyvtár, Opel Interat Kft., Buda Környéki Televízió, Figyelőőr Kft,  Gekko játszóház, Budakeszi Vadaspark, Pátyi Waldorf Iskola, Lóháton Budakeszin, Igéző, Gyógyászati Segédeszköz forgalmazó, Ergoline szolárium, Keszijogsi, Depónia Kft., MÁV Repülőklub, Inspirit szépségszalon, Helen Doron Engish – nyelviskola gyerekeknek, Huber Ingatlan, Budai Gesztenyés étterem, Szivárványház Családi Napközi, Budaörsi Városi Uszoda, Budakeszi Ingatlan Centrum, Csillagvölgy Óvoda, Gräfl cukrászda,  Docutech Kft., Andrész Cukrászda, Angyal patika, Androméda Utazási Iroda, Budakeszi lovarda, Budakeszi Rathauskeller, Csipet Bt., Gräfl cukrászda, Kórósi vegytisztító, Gumidoktor, Hajgaléria fodrászat, HP&HP Bt., Janics Emília, KesziArt Egyesület, Menyhei László, Lazzari 75 Kft., www.luxora.hu, Póczi patika, Simi pékség, Virágh Szabolcs, valamint a Zsámbéki Közművelődési Intézet és Könyvtár.

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

A Buda Környéki Televízión keresztül üzentek a lakosságnak:

Megosztom a cikket