Pátyon innen, Keszin túl

 

A Budakeszi Idegenforgalmi Információs Pont ismét tematikus túrát szervez, az idei első alkalommal Pátyra az erdőn át.

 

A tavasznyitó túrát 2016.március 19-én szombati napra tervezzük, 09:30 órakor a Dózsa György téri 22-es buszmegállótól kelünk útra, az Erdért fatelep irányába haladva a Szent Jakab zarándokúton. Érintve a Hosszú-hajtás-hegyet a zöld háromszög turistaúton érjük el a végcélt, a szomszédos Páty községet.Visszaúton a Volánbusz menetrend szerinti járatával érkezünk a kiindulási pontra.

 

A túrán minimális szintemelkedéssel számolhatunk, hossza kb.7 km, több vadkerítést szegélyező létrán szükséges majd áthaladnunk. Útközben mohás ligetes fiatal telepítésű erdőn, bozótossal tarkított területen, szépen karbantartott erdőrészleteken haladunk. Érintünk vadetetőket,vadleseket, mesterséges tavat,kőfejtőt, különleges építményeket.

 

Utunkon kísér bennünket Fehér András az IBUSZ Természetjáró Egyesület tagja, szakmai segítséget nyújt Pénzes Kálmán mezőőr, a terület nagy ismerője, aki mesél nem is olyan régi idők vadászatairól, erdőgazdálkodásról, környezetismeretről. A túra ingyenes, adományokat elfogadunk, melyeket Budakeszi idegenforgalmi kiadványainak megjelentetésére fordítunk.

 

Szeretettel várunk minden kedves régi és új túratársat. Iskolás korú gyerekekkel érkező családoknak is ideális.

 

Előzetes jelentkezés: Oszlánszki Sylvia idegenforgalmi munkatárs

 

Tel: +36 30 3498 443, iip@efmk-budakeszi.hu

 

 

Megosztom a cikket