Svábbál 2016

 

2016. február 6-án ismét hajnalig szólt a sramli a Budakeszi Svábbálon, melynek díszvendége a Solymári Német Önkormányzat volt. A szervezők, Budakeszi Város Német Önkormányzata és a Budakeszi Helytörténeti Egyesület idén is gondoskodtak róla, hogy egy felejthetetlen estét szerezzenek a jelenlévőknek.

 

A farsangi időszak utolsó szombatján ismét báli ruhába öltözött a SZIA tornaterme, a vendégek a Budakeszi Hagyományőrző Kör Fúvószenekarának zenei kíséretével foglalhatták el helyüket a szépen terített asztaloknál.

 

A műsort a Budakeszi Hagyományőrző Kör Vegyeskórusának harmonikával kísért dalcsokra vezette be, ezután következtek köszöntők. A bál fővédnökét, dr. Heinz-Peter Behrt, a Német Szövetségi Köztársaság magyarországi nagykövetét hivatalos ügyei sajnálatos módon Berlinbe szólították, így csak levélben tudta köszönteni az egybegyűlteket. Schrotti János, Budakeszi Város Német Önkormányzatának elnöke nyitóbeszédében kitért arra, hogy mivel városunkban március 19-én lesz a kitelepítés 70. évfordulója, a Német Önkormányzat egész éven átívelő programsorozattal kíván méltón megemlékezni erre a tragikus eseményre.

 

A beszédek után a Solymári Hagyományőrző Asszonykórus és a Herbstrosen Tánccsoport szépen összeállított műsora következett, amely megalapozta az ünnepi hangulatot. Végül a Kunterbunt Óvoda szülői tánccsoportjának vidám polkáit követően megkezdődött a hajnalig tartó tánc. A talpalávalóról és a jó hangulatról immár hagyományszerűen a Szomor Sramli gondoskodott.

 

A bálon tiszteletét tette dr. Győri Ottilia, városunk polgármestere, Bakács Bernadett és Ohr Alajos alpolgármesterek, Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő, Bechtold János, a Zsámbéki Német Önkormányzat elnöke, Czifra Zsuzsanna, a Széchenyi István Általános Iskola igazgatója, Svigruháné Jászkovics Anna, a Kunterbunt Óvoda vezetője, Bohárné Varga Katalin, a Pitypang Sport Óvoda vezetője, valamint Kőrösiné dr. Merkl Hilda és Hidas Mátyás, Budakeszi díszpolgárai.

 

11 óra körül kiürült a táncparkett és következett a várva várt tombola, amelyen a helyi vállalkozók és intézmények jóvoltából rengeteg nyereményt sorsoltak ki. A tombolajegyek bevételét a bál szervezői egy súlyos betegségben szenvedő gyermek felépülésére ajánlották fel.

 

Az este ismét a generációk olvasztótégelye volt, a karon ülő csecsemőktől a szépkorúakig minden korosztály képviseltette magát, mint egy hatalmas családi összejövetelen. Amint ezt dr. Heinz-Peter Behr nagykövet úr is hangsúlyozta köszöntő levelében: ez a bál képes egy település polgárait közelebb hozni egymáshoz, és ezáltal magát a közösséget erősíteni.

 

A szervezők jövőre is szeretettel várják a polkázni vágyókat!

Megosztom a cikket