Történelmi Vásár Lichben

2014. május 17-18-án testvérvárosunkban, Lichben 30. alkalommal rendezik meg a „Történelmi vásárt”. Ilyenkor a kisváros központja középkori zsibongó vásárrá alakul át. A vásárosok, a nézők, a vásárlók mind-mind középkori öltözetben jelennek meg.

 

A kétnapos vásár folyamán bemutatják a régi foglalkozásokat, mint a könyvkötő, az aranyműves, a kovács, a kötélkészítő, a gyertyaöntő stb. mesterséget. A kereskedők és az iparosok igényesen feldíszített, korhű sátraikban mutatják be és árulják portékáikat. A helyi egyesületek pedig finom ételekkel, italokkal és nyalánkságokkal hívogatják a vendégeket.

 

Az egész város ilyenkor olyan, mint egy élő múzeum. A város elöljárói korhű öltözetben megnyitják és végig látogatják a vásárt, este pedig a polgárokkal együtt a város történetéből színdarabot mutatnak be. Sok érdekesség, játék és verseny várja az ide látogató gyerekeket is. A testvérvárosok is megjelennek, és sátrakban mutatják be saját városuk, településük, vagy országuk specialitásait.

 

A lichi sörgyár ajándékát, a nagy hordó sört vasárnap délelőtt veri csapra a testvérvárosok képviselőivel Lich város polgármestere, hogy aztán megvendégelje a finomsággal a megjelenteket.

 

A „Fachwerk” házairól híres kisvárosban érdemes egy kis sétát tenni a város szélén felállított középkori táborig, ahol megnézhetik, hogyan éltek, főztek, mostak, pihentek és szórakoztak a középkorban az emberek.

 

A lichi testvérvárosi egyesület szeretettel várja a budakeszi polgárokat, és gondoskodik a vendégek elszállásolásáról. Jelentkezni és a részletekről érdeklődni  a Budakeszi Európa Társaságnál lehet:  bet.budakeszi@gmail.com,

 

www.lich.de; www.partnerschaftsverein-lich.de.

 

Budakeszi Európa Társaság

Megosztom a cikket