Tisztelt Képviselők! Kedves Budakesziek!

Budakeszi Város Önkormányzata három pályázatot írt ki, melyek városunk múltjáról, történelméről, és nemzetünk határok feletti összetartozásáról hivatottak méltó módon megemlékezni.

A Budakeszi Hírmondó szerkesztősége – a két szakbizottság támogató döntéséből kiindulva – nyomdába küldte a három pályázati kiírást is tartalmazó lapot, mely néhány órával azelőtt el is készült, mint ahogy a Képviselő-testület a végleges döntést meghozta volna. E tényt két képviselő országos médiumokban tette szóvá. A hibáért elnézést kérünk, ugyanakkor fontos kihangsúlyozni, hogy bár a lapot a képviselők az ülés során már megtekinthették, terjesztésére csak a képviselő-testületi döntést követően került sor.

A szóban forgó pályázatok – „Az én Budakeszim” alkotói pályázat, „Trianoni történeteink” című helytörténeti gyűjtőpályázat, A Nemzeti Összetartozás Emlékhelyének létrehozása Budakeszin pályázat – Budakeszi történetét, múltját dolgozzák fel, mely véleményünk szerint minden budakeszi lakos számára fontos, politikai oldalaktól függetlenül is. Köszönjük, hogy ezúton is felhívták a figyelmet a pályázatunkra és figyelmet szenteltek Budakeszire, és arra a közösségi életre, amit a kiírt pályázatok is bizonyítanak.

Az ügyben kialakult médiavisszhang ellenére abban bízunk, hogy a szóban forgó pályázati témák valamennyi, Budakesziért és nemzetünkért felelősséget érző képviselő számára pártállástól függetlenül fontosak. Sajnáljuk, hogy a havilap nyomdai megjelenése körül kialakult helyzet pártpolitikai felhangokat kapott, városunk rossz hírét keltve. Kérjük Budakeszi minden jóérzésű polgárát, hogy álljanak ki városunk és nemzetünk sorskérdései mellett, és mindenkit biztatunk a pályázatokon való részvételre.

 

A Budakeszi Hírmondó szerkesztősége

Budakeszi, 2020.02.28.

 

 

Megosztom a cikket