Tegyünk minél többen a tiszta, rendezett Budakesziért!

Mától egész héten tart az idei TESZEDD!
Mi az a TeSzedd!? – A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár tizedik alkalommal valósul meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei.
Budakeszin a BVV Kft. regisztrált, ennek köszönhetően körülbelül 300 zsákot kap a város erre a célra, a hét folyamán. A BVV Kft.-nél lehet majd kérni a zsákokat.
A mellékelt táblázatban egy-két kiemeltebb területet jelöltünk meg, ahol érdemes keresni, mert találni szemetet.
Kérünk írd be magad 1-1 területhez, névvel, elérhetőséggel.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/14_etBzLKft1eSsAq9W32iJRRUn1QsxhI/edit
Önkéntesként nincs más dolgod, mint csatlakozni egy már meglévő találkozási ponthoz és részt venni az akcióban. Majd az akció után jelzed, hogy hol hagytátok a megtöltött zsákokat. Ha van kedved, küldhetsz egy rövid beszámolót és képeket is az akcióról
Mit „teszeddhetek”? – Csak olyan szemetet, ami nem veszélyezteti a testi épséged és az egészséged. A TeSzedd! keretében nem szabad összeszedni építési-bontási törmeléket, gyógyszereket, autó akkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket, vagy például nagyméretű autóalkatrészeket.
Nem gyűjtünk zöldhulladékot sem! Össze lehet viszont szedni bármit, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető, abban elszállítható, például nem szakad szét a súlyától a műanyag zsák. A TeSzedd! keretében nem gyűjtünk szelektíven, mert ezek a hulladékok általában szennyezettek, ezért nem hasznosíthatóak.
A gyűjtésből származó hulladékot a TESZEDD zsákokban összegyűjtve, autóval jól megközelíthető helyen kell hagyni, és a BVV Kft.-t tájékoztatni erről, vagy elszállítani az Erdész téren lévő telephelyére.

Megosztom a cikket