Támogassuk a helyi vállalkozásokat! Védjük a természeti kincseinket!

Nincs újabb elrendelt házi karantén Budakeszin – erről is írt mai Facebook bejegyzésében a polgármester.

“Kedves Budakesziek!

Jó hír, hogy továbbra sem nőtt városunkban a házi járványügyi megfigyelés alatt lévők száma, változatlanul 13-an vannak házi karanténban. 🙂

A veszélyhelyzet amellett, hogy az emberek egészségét veszélyezteti, a gazdaságot is nehéz helyzetbe hozza. Fontosak a helyi vállalkozások is a városnak, ezért ma két budakeszi étteremben jártam. Elmondták, hogy mintegy 70-80 %-kal csökkent a napi forgalmuk, nagy szükségük van arra, hogy minél többen rendeljünk tőlük házhoz szállítással. Segítsünk nekik, hogy ők továbbra is segíthessenek: a két étterem naponta több mint 30 adag meleg ételt ajánl fel a budakeszi rászorulóknak, amit a HÍD Szociális Család és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ munkatársai szállítanak ki, az önkéntesek segítségével.

Segítsük egymást! A Szívügyem Kispékség a minap védőmaszkokat kért az önkormányzattól. A Stulwerk Kft-től nemrég kaptunk 100 darab kézzel varrott maszkot, amit az ott dolgozók készítettek. Ma ebből adtam néhányat, és pár darab FFP2-es maszkot a helyi pékségnek.

A Mamutfenyőknél is jártam, ahol az önkormányzat által készíttetett „Maradj Otthon! Vigyázzunk egymásra!” feliratú tollakat adtam át az arra sétálóknak. Akikkel ma találkoztam, mind betartották a járványügyi korlátozásokat, megtartva az előírt minimum másfél méteres távolságot.

A veszélyhelyzet idején is védjük meg természeti értékeinket! A Mamutfenyők környékét is óvnunk kell. A Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársától ígéretet kaptam, hogy az odavezető földúton jövő héten telepítik a gépkocsibehajtást megakadályozó sorompót.

Tapasztaljuk, hogy városszerte sok a köztéren elszórt szemét. Kérem, hogy mindannyian tegyünk ez ellen.

Április van, a Mamutfenyőknél is csodálatos a természet, ibolyával teli az erdő.

Kedves Budakesziek!Jó hír, hogy továbbra sem nőtt városunkban a házi járványügyi megfigyelés alatt lévők száma,…

Közzétette: Győri Ottilia hivatalos oldala – 2020. április 8., szerda

Megosztom a cikket