Tájékoztató a Dózsa György téri piac felújításával kapcsolatban

Budakeszi Város Önkormányzata 2019. július 31-én kötötte meg a Támogatási Szerződést a Magyar Államkincstárral a Dózsa György téri piac felújítása tárgyában. A bruttó 100 millió Ft pályázati támogatás mellett bruttó 25 millió Ft önerőt biztosított az önkormányzat a megvalósításhoz. A kiviteli terveket a Bártfai-Szabó Építésziroda Kft készítette el.

A beruházás közbeszerzés köteles, 2020 májusában az önkormányzat a képviselő-testület jóváhagyásával kiírta a nyílt közbeszerzést. Mivel a beérkezett árajánlatok jóval meghaladták a rendelkezésre álló fedezetet, ezért az önkormányzat fedezethiányra hivatkozva eredménytelennek nyilvánította a közbeszerzést.

Arról is döntés született, hogy a pályázati támogatást biztosító Magyar Államkincstárhoz közel bruttó 15 millió Ft többlettámogatási igényt adjon be az önkormányzat (ez a legtöbb, amennyinek a pótlólagos igénylésére lehetőség van) és 15 millió forint többlet fedezetet biztosít az önkormányzat a beruházás megvalósításához.

Hamarosan új, nyílt feltételes közbeszerzési eljárás kiírása várható, ennek részleteit a közbeszerző céggel a augusztus második hetében egyezteti az önkormányzat műszaki osztálya. A pályázati támogatási szerződésben foglaltak szerint a projekt kivitelezési végső határideje 2021. december 31.

Megosztom a cikket