Tájékoztatás a Makkosi út és a Kert utca csapadákvíz-elvezetésével kapcsolatban

A Makkosi úton a Székely köznél van az úttesten egy mélyebb szakasz, amely a terepviszonyokból adódik. Esőzések idején itt ideiglenesen felgyülemlik a csapadékvíz. A megoldást a csapadékvíz elvezetés folyamatban lévő beruházása oldja meg. A kivitelezői munkák, melyek az Árnyas utcában zajlanak semmilyen módon nem befolyásolják a csapadékvíz felgyülemlését a Makkosi úton.
 
Az Árnyas utcánál lévő átereszt a csapadékvíz-elvezetést építő kivitelező a napokban kitisztította (ez nem szerződéses kötelezettsége), ez az alapproblémát nem oldja meg, de csökkenti a felgyülemlő vízmennyiséget. A megoldást a Makkosi úton most megépülő csapadékvíz csatorna jelenti majd. Felkértük továbbá a vállalkozót, hogy a kivitelezés időtartama alatt gondoskodjon a felgyülemlett csapadékvíz ideiglenes levezetéséről.
 
A Kert utca Megyei úti becsatlakozásánál keresztben, az út teljes szélességében rácsos vízelvezető folyókát építünk, hogy csökkentsük a Kert utca csapadékvíz terhelését. Ez a műtárgy megoldja a Megyei útról és a Lejtő utcáról érkező csapadékvíznek az új csatornarendszerbe terelését. A Kert utca egyes részein az aszfaltút és a csapadékvíz-elvezető árok közötti szakasz végleges burkolásának lehetőségeit, technikai feltételeit megvizsgáltatja az önkormányzat.
 
A Domb utca és a Kert utca kereszteződésénél található a Makkosi csapadékvíz-elvezetési beruházás tájékoztató táblája. Az önkormányzat ma felszólította a kivitelezőt, hogy a jelenleginél részletesebb, a beruházásra, és a munkafolyamatok ütemezésére vonatkozó adatokat is tartalmazó táblát helyezzen ki az építkezés helyszínén. A tanuszoda építésére vonatkozó hasonló tábla kihelyezése nem az önkormányzat, hanem a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) feladata. Felszólításunkra a kivitelező ígéretet tett, hogy ez hamarosan megtörténik.
 
A lakosság megfelelő tájékoztatása érdekében „Fejlesztések – beruházások” címmel külön banner felületet hozunk létre a Budakeszi Hírmondó honlapján (ma élesítjük), így egy helyen találhatnak meg minden hírt, beszámolót a városban zajló önkormányzati beruházásokról, fejlesztésekről. A tartalmakat (visszamenőlegesen is) folyamatosan töltjük fel és frissítjük.
 
Köszönjük a lakosok segítségét, megértését, és türelmét!
 
Fotók: Budakeszi csevegő.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Megosztom a cikket