Szolfézsverseny

A Czövek Erna Alapfokú Művészeti Iskolából 9 növendékünk ? Danó Dorka, Kovács Kincső, Molnár Anna, Nagy Berta, Nagy Borbála, Rétháti Júlia, Simai Andrea, Szabó Zsófia, Tüske Réka ? képviselte iskolánkat az immáron 12. alkalommal megrendezésre kerülő Törökbálinti Regionális Szolfézsversenyen.

 

 

10 település zeneiskolás növendékei vettek részt a megmérettetésen ? Budakeszi, Biatorbágy, Budaörs, Érd, Göd, Solymár, Sóskút, Törökbálint, Százhalombatta és Szentendre ?, melyen az izgalom mellett egy kedves fogadtatásban is részünk lehetett. A jól megszervezett, színvonalas verseny szervezője a törökbálinti Szőnyi Erzsébet Alapfokú Művészeti Iskola volt. A megnyitón a zeneiskola fuvolás, gordonkás és zongorás növendékei köszöntötték a résztvevőket, a felkészítő tanárokat és az érdeklődő szülőket, majd az eligazítás után megkezdődtek 6 korcsoportban az írásbelik és a szóbelik. A gyerekek, amikor végeztek a nagy izgalom után, szendvicset és üdítőt kaptak. Ez idő alatt a zsűri az írásbeli és szóbeli eredményeket összesítve minden kategóriában az első 3 helyezetett díjazta.

A díjátadást a Budapest Saxophon Quartett koncertje nyitotta meg. Ezt követően a zeneiskola névadója, a ma is élő, korát meghazudtolóan fiatalos és kedves Szőnyi Erzsébet asszony ? Kossuth-díjas, Liszt Ferenc-díjas és Erkel Ferenc-díjas magyar zeneszerző, karvezető, zenepedagógus, a Magyar Köztársaság Kiváló Művésze ? szólt a versenyen résztvevő gyerekekhez, mely mindannyiunk számára lélekemelő érzés volt.

A díjazottak között nagyon szép eredményeket értek el zeneiskolás növendékeink is, akikre büszkék lehetünk, s akik igazán értékes, szép ajándékokkal tértek haza:

  1. korcsoportban 2. helyezést ért el Simai Andrea (Somogyiné Tassi Valéria tanárnő növendéke),
  2. korcsoportban 1. helyezést kapott Rétháti Júlia (Juhos-Kiss Eszter tanárnő növendéke),
  3. korcsoportban 1. helyezést kapott Danó Dorka (Juhos-Kiss Eszter tanárnő növendéke) és 3. helyezést ért el Szabó Zsófia (Kurucz Andrea tanárnő növendéke).

Természetesen azoknak is gratulálunk, akik helyezést ugyan nem értek el, de mindannyian szorgalmas, kiemelkedő munkát végző tanulói iskolánknak. Reméljük, hogy a jövőben is ilyen szépen felkészült növendékekkel képviselhetjük a zeneiskolát!

 

Somogyiné Tassi Valéria

Megosztom a cikket