Budakeszi angyala hazatért: Nagyné Starcz Teréz (1943?2013)

Életének 71. évében, hosszú, türelemmel viselt szenvedés után, szentségekkel megerősítve, Nagyné Starcz Teréz, budakeszi angyala elhunyt.

 

 

Tercsi néniről nekrológot írni nagyon nehéz feladat, érdemeinek felsorolása pedig egy monográfia kereteit is meghaladná, így búcsúzóul álljon itt csupán annyi, hogy sokan akik közelebbről ismerhettük, akik tudtuk, láttuk és rendszeresen tapasztaltuk azt az önzetlenséget, lokálpatriotizmust és emberi tartást ami Őt jellemezte, a lelkünk mélyén valahol igazságtalannak érezhettük azt a szenvedést, ami életének legutolsó szakaszára kijutott Neki, de el kell ismernünk, a Jóisten görbe, számunkra érthetetlen utakon is egyenes vonalakat tud húzni.

 

Starcz Teréz méltósággal viselt szenvedése pedig mindannyiunk számára üzenetértékkel bír. Aki ennyi jót tett embertársaival, mint Ő, aki fáradtságot nem ismerve ennyire szívén viselte és egyengette egy közösség sorsát, aki megszámlálhatatlan örömet szerzett másoknak, és ki példamutatóan megélte keresztény hitét, … kétség nem férhet hozzá, hogy amint 2013. május 29-én, szerettei körében örökre lehunyta szemét, „odaát” máris tárt karokkal fogadta a Végtelen Szeretet….

 

Nagy Mihályné Starcz Teréz temetése 2013. június 10-én, hétfőn du. 3 órakor lesz a budakeszi temetőben, ami után lelki üdvéért engesztelő miseáldozatot mutatunk be a plébániatemplomban.

 

Huber-Szabó Lőrinc

 

Starcz Terézről korábban (2012 decemberében) írt cikkünk:

Budakeszi angyala: ?Nem kerestem a feladatokat, mindig megtaláltak!?

?Legyen ma templom minden ember szíve? ? A Hagyományőrző Kör karácsonyi rendezvénye

A Buda Környéki Televízió, a Hagyományőrző Kör karácsonyi rendezvényének rövid összeállításának megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket