Szól a harang

Egyre többen keresik fel  Budakeszin a Himnusz-szobrot mint egyedülálló, a nemzeti imánkat szimbolizáló modern kori alkotást, hogy egy kirándulás részeként megnézhessék. Szívesen jönnek ide a világ távoli részeiből is, akiknek fontos a nemzeti identitás.

 

 

 

 

 

 

A szobor látogatottsága és szerepe felhívta a figyelmet arra, hogy jelentőségét tovább növeljük, és a benne rejlő lehetőségeket jobban kihasználjuk. Ennek érdekében az önkormányzat felkérte, és anyagilag támogatta az Erkel Ferenc Művelődési Központot (EFMK), hogy készítsen szóróanyagot, képeslapot, és szervezzen idegenvezetést. A népszerűsítő kiadványok elkészültek, és már több csoport is bejelentkezett az Információs Pontnál idegenvezetésre.

(Bővebben: http://turizmus.budakeszi.hu/himnusz-szobor)

További igény merült fel arra, hogy minden nap szólaljon meg a harangszó. 2013. május 10-e óta hétköznap 12 órakor megcsendülnek a harangok, hétvégén pedig a Himnusz dallama is hallható a déli harangszó előtt.  Szintén az önkormányzat támogatásával, a Budakörnyéki Natúrparkért Egyesület és a Budakeszi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft. (BVV Kft.) 3 db díszkörte fát ültetett ki a szobor mögé, amely egy több ütemben tervezett parkosítás első lépése volt.

Vannak még elképzelések a szobor környezetének fejlesztésére és népszerűsítésére, ennek kidolgozása még folyamatban van.

A kezdeményező és szervező munkáért köszönet Móczár Gábornak, Herein Gyulának, Hidas Mátyásnak, a végrehajtásban való közreműködésért pedig az EFMK-nak, a BVV Kft.-nek és a főépítész úrnak, Dénes Györgynek.

 

Odri Ágnes

képviselő

 

Megosztom a cikket