Szerelemhez nem kell szépség

Darvas Ferenc zeneszerző kíséretében, Müller Péter Sziámival együtt lépett fel az Elek Dóra által alapított Baltazár Színház értelmi sérültekből álló társulata, a Fiúk és lányok című darabbal. Az érdeklődő közönség előtt nagy sikert aratott előadást a Budakeszin működő, Ladocsi Erika által vezetett Napraforgó Tagozat szervezésének köszönhetően a Széchenyi István Általános Iskolában láthattuk.

 

Férfiak, nők, érzelmek, hangulatok? Szép Ernő művein keresztül megelevenedett a harmincas évek világa, korabeli sanzonok csendültek fel a Baltazár Színház félórányi kabaréjában.

 

?Szerelemhez nem kell szépség, szerelemhez nem kell ész, szerelemhez nem kell semmi más csak szerelem kell és kész? ? énekelte a társulat, akiknek egyik tagja, Kovács Veronika, a Budakeszin élő értelmi sérült színésznő. Vera a darabban Müller Péter szerelme, a való életben azonban kedvese, Dani kezét szorongatja. Szülinapi zsúrokon ?randiznak?, mert ? bár párja is színész, ? mint mondja, a munkát külön kell választani a magánélettől.

 

A műsort követően közönségtalálkozóra is sor került, ahol a nézők kérdezhettek a színészektől. Galambos Bence és Mayer Niki kérdésére Müller Péter Sziámi (költő, énekes) elmondta, hogy élete egyik legjobb döntése volt, hogy elvállalta a közös munkát. Rengeteg szeretetet kapott a társulat tagjaitól és nagyon sokat tanult is tőlük. A kérdésekre adott válaszokból megtudtuk, hogy a társulat szerződtetett színészekből áll, akiknek ez a munkájuk. Minden nap reggeltől délutánig gyakorolnak, a repertoár 12 darabból áll, és sok helyen léptek már fel a tizennégy év alatt, belföldön és külföldön egyaránt. Nemsokára megjelenik a Baltazár CD is. A rengeteg munka mellett pihenni is van idejük, vidámak és boldogok. Tanulhatnánk tőlük?

 

Balczó Kornélia

Megosztom a cikket