Széll Kálmán tér – 02.02-15.

 

Február 2-án elkezdik a bontási munkákat a 4-es és a 6-os villamos jelenlegi végállomása környezetében is, azonban a Margit körútról a Széll Kálmán tér felé vezető gyalogos-átkelőhelyek továbbra is megmaradnak. Elkezdik bontani a Várfok utca Vérmező út felőli oldaláról a Széll Kálmán térre vezető gyalogoshidat. Ehelyett a teret a Csaba utca felőli lépcsőn lehet a Várfok utcáról megközelíteni.

 

 

Közúti forgalomkorlátozások

2015. január 19-étől, hétfőtől a Krisztina körút-Szilágyi Erzsébet fasor csomópontjának közlekedése nagymértékben átalakult: a jelenlegi Krisztina körút-Széll Kálmán tér-Szilágyi Erzsébet fasor fő csomópont helyett ideiglenesen három kisebb, jelzőlámpás alcsomópont létesült a jelenlegi fő csomóponton kívül a jelenlegi autóbusz-tároló hely területén, valamint a Széll Kálmán tér északi útpályáján.

További változások:

  • A Szilágyi Erzsébet fasor felől a Margit körút felé a korábbiaknak megfelelően két sávból lehet balra kanyarodni, de a korábbitól kissé eltérő nyomvonalon.
  • A Szilágyi Erzsébet fasor felől a Krisztina körút felé csak egy sávon, jelzőlámpás szabályozás nélkül, elsőbbségadás után lehet továbbhaladni.
  • A Margit körút felől a Szilágyi Erzsébet fasor felé a korábbi nyomvonalon haladhat a forgalom, a Dékán utca és a Szilágyi Erzsébet fasor között az autóbuszsáv ideiglenesen megszűnik.
  • A Szilágyi Erzsébet fasor elején, a városból kifelé vezető oldalon a Retek utca vonaláig csak egy sávon lehet majd haladni.
  • A Krisztina körút felől érkezőknek kell a legjelentősebb változásokra számítaniuk, mivel a városból kifelé vezető irányba ideiglenesen megszűnik a Krisztina körút és a Szilágyi Erzsébet fasor közötti közvetlen átvezetés. A Krisztina körút felől érkezőknek először két forgalmi sávon jobbra kell kanyarodniuk, majd utána a három, fent felsorolt ideiglenes jelzőlámpás csomóponton áthaladva érhetik el a Széll Kálmán tér északi oldalán futó útpályát, melyen keresztül eljuthatnak a Szilágyi Erzsébet fasorba.
  • A Krisztina körút felől a Dékán utca és a Margit körút megközelíthetősége lényegében nem változik.

A Széll Kálmán tér ideiglenes forgalmi rendjét úgy alakítottuk ki, hogy a tér forgalomáteresztő képessége érdemben ne csökkenjen. Ennek ellenére a tér felé vezető főbb útvonalakon – különösen az új közlekedési rend életbe lépésének első napjaiban – a forgalom lassulására, kisebb torlódásokra kell számítani.

 

 

Közösségi közlekedés


 

A 4-es és a 6-os villamos közlekedése február 2-án 4 órától várhatóan március 14-éig

 

2015. február 2-án (hétfőn) hajnali 4 órától a 4-es és a 6-os villamos újra a teljes vonalon, a dél-budai végállomása és a Széll Kálmán tér M között közlekedik, azonban a nagykörúti villamos Széll Kálmán téri végállomását áthelyezik a 18-as villamos jelenleg használaton kívüli, a tér Vérmező utcai oldalán elhelyezkedő végállomására.

Megosztom a cikket