Székely karácsony

A zsúfolásig megtelt Erkel Ferenc Művelődési Központban rendezték meg 2013-ban is a Budakörnyéki Székelykör karácsonyi ünnepségét, melyet Csipor Enikő nyitott meg ünnepélyesen.

 

Majd felkonferálta a Széchenyi István Általános Iskola 3 n. osztályának diákjait, akik két karácsonyi jelenettel készültek. Az egyik a Csillag útján című betlehemes előadás volt, a másik pedig a Koldusének. Mindkettőt Illiszné Kautzky Krisztina tanította be. A nagy sikerű színdarabok után Fogolyán Kristóf fuvolaművész felemelő játéka következett, majd Simai Andrea furulyázta el a Csendes éjt. Az ünnepség fénypontja a gyermekek számára azonban minden bizonnyal a Mikulás megérkezése volt, aki ezúttal nem Finnországból, hanem a Székelyföldről érkezett, s humorával nagyon jó hangulatot teremtett, főleg a gyermekek arcára fakasztott őszinte mosolyt, majd egyenként osztotta ki a bőséges csomagjait, mindenkit nevén szólítva.

 

Bege Attila a Budakörnyéki Székelykör vezetője elmondta, hogy az egyesület három fontos eseménye van minden évben: a farsangi és szüreti bálok illetve a székelykarácsony, s a három közül tán ez a legutóbbi a legkedvesebb, mert ez nem bál, nem táncos rendezvény, hanem meghitt összejövetel, ünneplés, ahová a kisgyermekesek is eltudnak jönni. Az elnök úr kifejezte abbéli reményeit is, hogy azon székely származású budakesziek, akik még nem csatlakoztak a jelenleg 280 tagú egyesülethez, hamarosan csatlakoznak.

Az eseményen részt vett dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia, a város polgármestere is, aki riporterünk kérdésére elmondta, hogy: minden évben meghívást kap a székely ünnepekre és mindig örömmel tesz eleget a kérésnek, szívesen jön, hogy együtt ünnepeljen a Budakörnyéki Székelykör tagjaival.

 

Huber-Szabó Lőrinc

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket