Szakmai egyeztetés Budakeszi közlekedési helyzetének javításáról

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium területért felelős vezetőivel folytatott március 10-i egyeztetésen részt vett Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő, és dr. Győri Ottilia polgármester is. Többek közt szó esett arról, hogy megvizsgálják a Dózsa György téri buszvégállomás áthelyezésének lehetőségét az Erdész térre.

Elhangzott, hogy a közeljövőben P+R parkolók megépítése is segítheti, hogy a Zsámbéki-medence településeiről a fővárosba utazók egyre többen válasszák a közösségi közlekedést.

Tárgyaltak arról is, hogy a közlekedési helyzeten nagyban javíthat, ha mielőbb megépül a Budakeszi úti buszsáv, a leendő beruházás előkészítésében a XII. kerületi önkormányzat és Budakeszi Város Önkormányzata szorosan együttműködik.

A minisztérium illetékes főosztálya és a velük együttműködő szakmai szervezetek képviselői arról tájékoztattak, hogy zajlik a Budakeszit érintő helyi és a helyközi buszjáratok jobb, hatékonyabb összehangolásának tervezése, a jegy- és bérletrendszer lehetséges átalakításának vizsgálata.

Megosztom a cikket