Szabadtéri Tárlat, és ami következik

A Keszi-Art Egyesület megtisztelő felkérést kapott a III. Budakörnyéki Sörfesztivál keretében egy bemutatkozó szabadtéri tárlat megrendezésére. A kiállítás a legjobbkor jött számunkra, mert éppen a 9. Tavaszi tárlat megrendezésére készültünk egyesületünk tagjaival, amelyre vendégművészeket is hívtunk. A kiállításra érkezett művekről kiváló minőségű felvételeket készítettünk, melyek megfelelő méretben kinyomtatva és bekeretezve a Fő utcai park gyermek játszóterének kerítésére helyeztünk ki. A kiállításon zöld alapra nyomtatott figyelemfelkeltő szöveg szólította meg az arra járókat:

„Állj meg, vándor, hagyd a lármát és most figyelj befelé, édes lelkem, mert a művész szól hozzád halkan, csendben. Tiéd a harmónia, a szépség, a tisztaság; benned a jóság, a hűség és az örök szerelem. Vidd hírül, hogy vannak, akik még őrzik a vártán a szellem napvilágát, a lélek drága kincseit, ne felejtsd.”

A fesztivál ideje alatt nagyon sokan megnézték a kiállítást, a kulturáltan szórakozó emberek örömmel fedezték fel a figyelemfelkeltő művészi alkotásokat. Meggyőződésem, hogy a művészet szebbé, teljesebbé és boldogabbá teszi életünket, kár lenne kihagyni életünkből ezeket a felemelő élményeket. Tapasztalataim szerint azt a társadalmi réteget is sikerült megszólítani, akik ritkán járnak képzőművészeti kiállításra. Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk a tárlatról, melyet ezúton is hálásan köszönünk! A képzőművész szakma is meghívót kapott a kiállításra és többen voltak, akiket a kiállítás vonzott be a sörfesztiválra. A sikeres rendezvény után, az Erkel Ferenc Művelődési Központ kiállítási lehetőséget ajánlott a képző- és iparművészeti kollekció további bemutatására, így a reprodukciós kiállítás nyitvatartási időben a Mini Galériában látható.

Az eredeti alkotások Budakeszin, a Kálvin-teremben 2021. július 11-én, a vasárnapi istentisztelet után 11 órakor megnyitott 9. Tavaszi tárlaton tekinthetők meg. A kiállításra a járvány miatt korábban nem kerülhetett sor, de örülünk, hogy most végre megtarthatjuk. A kiállítás megkülönböztető címe: Jelen-lét-öröm. Bízom benne, hogy az elmúlt év karanténos időszakai és online tárlatai után, végre igazi jelenléti kiállítással örvendeztethetjük meg művészet szerető közönségünket.

A kiállító művészek névsora: Aurell David, Bárány Terézia, Bernáth Béla, Dévényi János, Fehér Irén, Füleky Adrienn, Géczy Olga, Giese Piroska, Huszár Andrea, Józsa Lajos, Kaippel Emília, Kerezsi Éva Mária, Koppány Attila, Kósa János, Lázár Erzsébet, Mészöly Zsófia Éva, M. Sarlós Erzsébet, Nagy Imola, Nagy Imre Gyula, Pribojszky Zsófia, Rumi Rózsa, Samu Ferenc, Serényi H. Zsigmond, Sigmondné Borz Judit, Szilágyi Dóra, Tarcsányi Ottília, Tolvaj Dóra, Szilágyi Özséb, Vágvölgyi Attila

A kiállítást dr. Győri Ottília polgármester asszony köszöntötte, illetve dr. Óbis Hajnalka klasszika-filológus ókortörténész nyitotta meg. Ne felejtsék: Budakeszi a művészek városa, és mi azért fogtunk össze, hogy ezt az üzenetet mindenkihez eljuttassuk. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk a kiállításra.
Köszönjük a Budakeszi Önkormányzat és az Erkel Ferenc Művelődési Központ támogatását. A kiállító művészeknek további sok sikert, a művészet szerető közönségnek szép élményeket kívánok!

Dévényi János festőművész,
a Keszi-Art Egyesület elnöke

Megosztom a cikket