Sportolni, egészségesen élni jó ? Új műjégpálya Budaörsön

Új műjégpályát avattak Budaörsön. Ebből az alkalomból sajtótájékoztatót rendeztek, amelyen Pósfai Gábor, a Decathlon Magyarország ügyvezető igazgatója, Wittinghoff Tamás, Budaörs város polgármestere mellett az üzemeltető képviseletében Erdődiné Császár Viktória mondta el gondolatait.

 

?Korábban is volt már jégpálya Budaörsön, de nem ilyen minőségben és formában? ? kezdte bevezetőjét Pósfai Gábor. Hosszabb távú együttműködés kezd körvonalazódni, amelyben tevékenyen részt vállal az önkormányzat, illetve egy lelkes üzemeltetető.

A következőkben Wittinghoff Tamás szólalt fel. Kijelentette: reméli, egy hosszabb távú együttműködés indul meg, amivel majd a budaörsi gyerekek tudnak élni. A támogatás fejében az óvodások és az iskolások délelőtt 08.00-tól 14.00-ig ingyen használhatják a pályát, oktatás is folyik ez idő alatt, délután pedig 16.00-tól 19.00-ig a helyi lakosok 50 %-os kedvezménnyel sportolhatnak, kikapcsolódhatnak. Mind a település, mind a multi vállalkozó, de a kisvállalkozó is nyertes lehet.

Erdődiné Császár Viktória üzemeltetője a jégpályának. ?Részemről ez egy szerelem, mind a jég, mind a gyerekekkel való foglalkozás? ? foglalta össze ars poéticáját. Fontos, hogy a gyerekek, de a felnőttek életében is mindennapos sporttá váljék a korcsolyázás, úgy, mint az úszás. Lehetőség van egyéb szabadidős rendezvények megszervezésére is.

Román Gergely, a Decathlon Budaörs áruház igazgatója arról számolt be, hogy az áruház rengeteg sportrendezvényt szervezett (futóversenyek, street ball verseny, gyermeknapi rendezvény, de augusztusban a londoni olimpia 6 bajnokával együtt sportolhattak a résztvevők, helyi sportágválasztó stb.). Kiváló a kapcsolatunk a helyi sportszervezetekkel, a városi sportlétesítményekkel, s most, hogy a jégpálya is üzemel, így az egész évben aktív a sportélet Budaörsön.

Majd ismét Pósfai Gábor következett. A Decathlon további terveiről beszélt, pl. 3 új áruház nyitását tervezik, továbbra is szponzorálnak szabadidős és utánpótlás versenyeket, egyéb sportrendezvényeket (Budapesti Nagy Sportágválasztó, Balaton-átúszás).

Két áruházunk is pályázatot hirdetett, 1-1 millió Ft-ot nyerhetett 3-3  iskola. Sok esetben érthetetlen az iskolák közömbössége, alig-alig vettek ebben részt.  Itt a körzetben a budaörsi Kesjár Csaba Általános Iskola első helyezettként 500 ezer forintot nyert, a budakeszi Széchenyi István Általános Iskola 2. lett, és 300 ezer forintot nyert sportszerek vásárlására.

A Buda Környéki Televízió kérdésére Pósfai Gábor elmondta, a Decathlon egyre nagyobb arányban van jelen a hazai sportszer-kereskedelemben. A gazdasági válság ellenére is terjeszkedni próbálnak (pl. új áruházak nyitásával), de mindvégig a legfontosabb szempontjuk marad: egyre több embert vegyenek rá a mindennapos sportolásra.

 

Szabó Tibor Mihály

A Buda Környéki Televízió rövid összeállításának megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket