Sörfesztivál – teljes útlezárás lesz péntek délután és szombaton a Fő utca érintett szakaszán

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2019. szeptember 13-14-én Budakeszi város területén több közúti útlezárásra és forgalomterelésre kell számítani a második alkalommal megrendezésre kerülő Budakörnyéki Sörfesztiválra tekintettel.

A rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében a Fő utcának a Temető utca – Erkel utca közötti szakaszát a gépjárműforgalom számára – az autóbuszok kivételével – teljes hosszában lezárják szeptember 13-án (péntek) 14:00 órától 24:00 óráig, valamint szeptember 14-én (szombat) 08:00 órától 24:00 óráig. A lezárás ideje alatt a Fő utcán csak a menetrendszerinti buszjáratok közlekednek majd. 

Ezzel összefüggésben felhívjuk a Fő utca páros oldalán (Erkel utca – Rózsa köz közötti szakasz), valamint a páratlan oldalán (a Kossuth u. – Temető u. közötti szakasz, szervizút) lakók figyelmét, hogy ezen időszakban gépjárművel közlekedés a fenti lezárt területre – lakcímük hivatalos okmánnyal történő igazolása mellett – csak az ingatlanukig történhet!

Javasoljuk, hogy az ideiglenes forgalomkorlátozással érintett időszak alatt az esetleges problémák elkerülése érdekében gépjárműveiket – annak használata esetén – a lakhelyükhöz közel eső, de a lezárt útszakaszon kívül eső utcákban szíveskedjenek elhelyezni.

Fő utca Erkel utca – Kossuth utca közötti szervizútját is lezárják a rendezvény miattszeptember 12-én (csütörtök) 14:00 órától szeptember 15-én (vasárnap) 10:00 óráig. Ezen időszakban, az ideiglenes fogalomkorlátozással érintett útszakaszon gépjárművel sem közlekedni, sem parkolni nem lehet. Javasoljuk, hogy az ideiglenes forgalomkorlátozással érintett időszak alatt gépjárműveket annak használata esetén a közelben lévő Erkel utcai parkolóban, vagy a lezárt útszakaszon kívül eső utcában szíveskedjenek elhelyezni. A Fő téri parkban a fesztiválterület kialakítással kapcsolatos előkészületi munkálatok zavartalan biztosítása céljából, a szerviz úton az átmenő gépjárműforgalom 2019. szeptember 12-én (csütörtök) már 06:00 órától korlátozásra kerül, viszont a szerviz út mellett lakók és az ott működő vállalkozások a teljes zárás bevezetéséig (14:00 óráig) akadálytalanul használhatják a szerviz utat.

A Kossuth utca Fő utca – Erdő utca közötti szakaszát – az Erkel Ferenc Művelődési Központ parkolójának vonalában – lezárják, szeptember 13-án (péntek) 14:00 órától 24:00 óráig, valamint szeptember 14-én (szombat) 08:00 órától 24:00 óráig az Erdő utca felől és a Fő utca felől is “zsákutca” lesz! Felhívjuk a Kossuth utca Fő utca – Erdő utca közötti szakaszán lakók figyelmét, hogy a fenti időszakban gépjárművel csak az Erdő utca felé tudnak közlekedni.

A kijelölt terelőút a Temető utca – Márity L. utca – Erkel utca útvonal. A forgalomirányítást a rendőrség és a közterület-felügyelet végzi. Az érintett szakaszon az üzletek, éttermek gyalogosan, vagy autóbusszal közelíthetők meg. Kérjük, hogy közlekedésük során a kijelölt terelőútvonalat vegyék igénybe és ne a különböző applikációk által megadott útvonalakat, figyelemmel arra, hogy a mellékutak elsősorban parkolásra lettek tervezve, így a közlekedésükben az úgynevezett „menekülő útvonalak” sok esetben nem megkönnyítik utazásukat, hanem fennakadásokat okozhatnak.

A forgalomkorlátozások a rendezvény zavartalan lebonyolítása és a várhatóan nagyszámú résztvevő biztonsága érdekében történnek, ezért szíves együttműködésüket kérjük, és megértésüket köszönjük.

Megosztom a cikket