Segítség a budakeszi vállalkozásoknak

Jelentősen bővültek a pályázati, támogatási lehetőségek a budakeszi, helyi vállalkozások számára. Január 1-től kikerült Pest megye a Közép-magyarországi eurórégióból, így mostantól olyan uniós forrásokra is pályázhatnak a helyi vállalkozások, amelyek eddig elérhetetlenek voltak számukra. Információk szerint a következő 7 éves uniós költségvetési ciklusban várhatóan több száz millió eurós támogatási keret áll majd rendelkezésre, a kormányzat részéről az adott tematikus pályázatok kiírása a következő hónapokban várható.
 
Az újabb uniós források több mint 60 százalékára vállalkozások pályázhatnak majd. Ezért dr. Győri Ottilia polgármester kezdeményezésére az önkormányzat azt tervezi, hogy az újonnan létesülő budakeszi mikro- és kisvállalkozások számára segítséget nyújt szakmai képzések, tanácsadás formájában, ezzel is megalapozva az adott vállalkozások sikeres működését. Az önkormányzat a helyi vállalkozások számára nyújtható adókedvezmények bővítési lehetőségeit is megvizsgálja.
 
A budakeszi önkormányzat is pályázni fog uniós támogatásokra, prioritásként kezelve a városi infrastruktúra fejlesztését. Az Élhető települések című pályázati felhívásban lévő forrásokra pályázunk majd. A művelődési központnak és környezetének, a Fő utca arculatának, a budakeszi vállalkozói parknak, illetve a repülőtér környezetének a rendezése is ebbe a körbe tartozhat.
 
A keddi, február 2-i városházi megbeszélésen ezekről a lehetőségekről tanácskoztak pályázati szakemberek bevonásával az önkormányzat és a polgármesteri hivatal vezetői, a konzultációt ebben a hónapban folytatják.
 

‼️Fontosak a budakeszi vállalkozások.
➡️Központi forrásokra pályázhatnak azok a mikro-, kis- és középvállalkozások, amelyek rendelkeznek legalább egy lezárt teljes üzleti évvel, és legalább 3 alkalmazottjuk is van. A felhívás kódszáma „VINOP-1.2.1-21”.
➡️A támogatás műszaki-, termék- és szolgáltatásfejlesztésre, márka- és arculatépítésre, stratégiai és vállalati pénzügyi tanácsadásra, szervezet-, folyamat- és menedzsmentfejlesztésre használható fel.
📌A gond az, hogy éppen a kezdő vállalkozók nem pályázhatnak, holott a legnagyobb szükségük nekik lenne erre. Segítség lehet számukra akár egy üzleti terv megírása, vagy például a könyvelési tanácsadás.
📌Az budakeszi kezdő vállalkozások segítése, helyzetbe hozása fontos célja az önkormányzatnak.
👉Szeretnénk mielőbb szakmai segítséget, támogatást adni nekik.
➡️Kérem, hogy aki érdeklődik a lehetőség iránt, az jelentkezzen a gyori.ottila@budakeszi.hu címen.
✅Az előkészítő munkához kértem ma a szakemberek segítségét.” – írta ezzel kapcsolatban a hivatalos Facebook oldalán a polgármester. 
 
 
Megosztom a cikket