Segíts, hogy segíthessünk!

Felhívással fordulunk minden segítőkész emberhez a Kárpátalján súlyos szükséget szenvedők támogatására. A háború katasztrófahelyzetet idézett elő, a megélhetés került veszélybe. Összeomlott a hrivnya árfolyama, egy nyugdíjasnak vagy minimálbéren élőnek napi egy euróból kéne eltartani a családját. Ezzel az életszínvonal rosszabb lett, mint a Föld legszegényebb országaiban. Az árak viszont naponta növekednek, már ki sem írják. Az alapvető élelmiszerek kezdenek eltűnni, és nagyon drágák! (Liszt, olaj, cukor.)

 

Kedves Barátaink!

 

„Az élelmiszerhiány lehet átmeneti, de a pénzhiány biztos nem. Az IMF nyomására a kormány az év végéig befagyasztotta a fizetéseket, nyugdíjakat, a gáz és a villany árát világpiacira emelik. A magyarság képviselői megegyeznek abban, hogy az 1944-es málenkij robot óta most van a legnagyobb krízis. A besorozások miatt: 18 és 60 év között bárkit elvihetnek a háborúba, (a debalcevei katlanban a munkácsi hadosztály harcolt), másrészt a kilátástalan gazdasági helyzet miatt.” (Palojtay Márta)

Testvérvárosunk, Beregdéda polgármestere kérdésünkre jelezte, a határ menti kis településekre, szórványokba nem vagy alig jutnak el az országos gyűjtésből eredő adományok. Itt személyes kapcsolatok révén tudunk segítséget nyújtani a nélkülözőknek.

Budakeszi város önkormányzata, Perbál önkormányzata, egyházközségeink, civil szervezetek közös összefogással segítséget, támogatást kívánnak nyújtani a háború sújtotta családoknak.

Tárgyi adományt eljuttatni nehézkes, a szállítás többlet költséget jelent, és több mint másfél hónap az engedélyezés. A pénzadomány a leghatékonyabb segítség. Hosszú távú támogatásra lesz szükség, ezért keresünk olyan családokat, akik vállalják, hogy egy ?örökbefogadott? családnak havonta utalnak 10 000 forintot.

Várjuk olyan családok jelentkezését, akik nyáron szívesen fogadják a Kárpátaljáról érkező gyermekek ellátását saját családjukban. Esetleg az útlevél és vízum költséget is tudják állni, vagy jelezzék, hogy csak a vendéglátást vállalják.

Jótékonysági koncertet rendezünk május 9-én, szombaton 18 órakor Budakeszin, a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium aulájában (Széchenyi u. 141.).

Minden jó szándékú embert várunk, a kis segítség is óriási érték!

Budakeszi város önkormányzata is fogadja a felajánlásokat a Polgármesteri Hivatal társadalmi számláján, az alábbi számlaszámon:

 

11742348-15390022-00930000

Kérjük, a közlemény rovatba írják fel: Kárpátalja

Aki nem átutalással teljesíti a befizetést, annak csekket is tudunk adni az ügyfélszolgálaton, ahová perselyt is kihelyeztünk.

A gyűjtés eredményéről és rászorulókhoz való eljuttatásáról folyamatosan tájékoztatást adunk városunk honlapján és a Budakeszi Hírmondóban; Perbál honlapján és a Perbáli Hírmondóban.

Várjuk javaslataikat, kérdéseiket is.

 

Bakács Bernadett

+36 30 951 33 68

+36 23 535-710/149

bede.bakacs@gmail.com

Figyelem, az est kezdési időpontja változott, nem 18, hanem 19 óra!

Megosztom a cikket