Segítőkész emberek élnek Budakeszin

Októberben a polgármester asszony felhívására városi szolidaritási akciót hirdetett a város vezetése. A képviselő-testület kötelezettséget vállalt, hogy az akció eredményeképpen a befolyt összeget megduplázza. Meghosszabbított határidővel ? decemberben közepéig ? fogadtuk a felajánlást az újságban, honlapon, plakáton is közzé tett számlaszámra.

 

 

 

Köszönjük a befizető Érdi Tamásnak, a Figye-Lő Őr vezetőjének, a Séllyei házaspárnak, Szél Bálintnak, a Bede családnak, a baptista egyháznak, a református gyülekezetnek, Odri Ágnesnek, dr. Csutoráné dr. Győri Ottiliának a nagylelkű befizetését.

A baptista és a református egyház jótékonysági koncert keretében gyűjtött erre az alkalomra. Még tart a Keszi-Art jótékonysági kiállítása, melynek bevételét majd karácsony előtt osztjuk ki. A katolikus egyház karitász csoportja az egyházközségtől kapott anyagi támogatást, az adventikoszorú- készítés és a krumpli ebéd bevételét is szenteste előtt juttatja el majd a nélkülözőknek, nagycsaládosoknak.

 

A Polgári sörözőben John D lemezlovas zenélt a rászorulókért, nagy sikerrel.

A Gesztenyés étterem több mint száz bejglit sütött, hogy a Híd családsegítő kioszthassa a finom édességet karácsony előtt.

A Pilisi Parkerdő Zrt. az önkormányzat által szociális célból vásárolt 25 m3 tűzifa mennyiségét toldotta meg 2 m3-rel, hogy többet kaphassanak a fával fűtő rászorulók.

Előre is köszönjük a Híd családsegítő munkatársainak a sok-sok túlmunkát, amelyben a napi feladatok mellett vállalják a tűzifa, a bejgli, a szolidaritási akcióból befolyt pénz szétosztását, és 23-án a baptista egyház adományainak célba juttatását is segítik. Fáradságos dolog emberlétünkre az angyal szerepét játszani ? gondoljunk hálával erre mindannyian, akik elfogadjuk tőlük ezt az áldozatot.

Azt hihetnénk, a válságban az emberek óvatosabban adnak adományokat, hiszen tartalékot gyűjtenek. Ha mégsem így van, ez annak a jele, hogy sokan tapasztaltuk már meg, mit jelent nehéz helyzetben egy váratlan segítség. A holnapot, a reményt, a túlélést jelenti. Emlékszünk a megkönnyebbülésre, az örömre, és szívesen juttattunk ebből másoknak is.

Ahogy Böjte Csaba mondja: jónak lenni jó.

 

Bakács Bernadett

alpolgármester

Megosztom a cikket