Segítő kezek

Mai világunkban egymás megsegítése nem biztos, hogy egyértelmű dolog. Ennek mond ellent a Szerencsejáték Zrt. és a a Széchenyi István Általános Iskola közös akciója: közösségi program keretében a Napraforgó tagozat 3 tantermének kifestését vállalta a Szerencsejáték Zrt. lelkes kis csapata.

 

Ladocska Erika, a Széchenyi István Ált. Isk. Napraforgó Tagozatába azok a sajátos nevelési igényű gyermekek járnak, akik tanulásban illetve értelmileg akadályozottak. Az alap problémákhoz gyakran társul magatartászavar vagy személyiségzavar is. A tagintézmény vezetője ? akinek a férje a Szerencsejáték Zrt.-nél dolgozik ? elmondta, hogy mindennapos küzdelmet folytatnak a gyerekek képességeikkel való harcban. Küldetésük, hogy mindenkiből kihozzák a képességeiknek megfelelő maximumot.

Czifra Zsuzsa, az intézmény igazgatónője tájékoztatott bennünket, közösségi program keretében a Napraforgó tagozat 3 tantermének kifestését vállalta a Szerencsejáték Zrt. lelkes kis csapata. Az korábban sem volt ismeretlen, hogy szülők és pedagógusok együtt dolgoznak a gyerekekért, de hogy egy ilyen nagyvállalat segítene, erre még nem volt példa.

Knap István, önkéntes elmondása szerint egyik kollégája felesége dolgozik ebben a tanintézményben. Tőle tudták meg, hogy ide zömében fogyatékos gyerekek járnak, így nem volt nehéz munkatársait meggyőzni a segítésről. Ez most a nyár elején két tanterem kifestését jelenti, majd augusztusban egy újabb nagy terem kerül sorra. Az önkéntesek munkájával maximálisan elégedett.

Kovács Renáta, a csapat tagja is nagyon szívesen jött segíteni. Renáta elmondta, hogy nem szokatlan számukra az önkéntes segítségnyújtás.

 

A tagintézmény kollégái finom gulyáslevessel és süteménnyel kedveskedtek a társadalmi munkában részt vevőknek.

 

Szabó Tibor Mihály

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket