Ruhabörze a Hídnál

2012. szeptember 5-én megcsörrent a telefonunk. A Menedék Alapítvány használtruha- felajánlását közvetítette a Baptista Szeretetszolgálat intézményünk felé. Ezzel kezdetét vette szolgálatunk ?használtruha-projektje?.

 

 

 

A megkeresést követően két nappal egy kisteherautót megtöltő mennyiségű (8 m3, azaz 670 kg) bezsákolt használt ruhát, cipőt, ágyneműt, játékot szállított az alapítvány Budakeszire. Szolgálatunk alagsori termét beborították a zsákok.

A nagy mennyiségű ruha tárolására és kiosztására hosszú távon nincs helyiségünk. Egy gyors szakmai team megbeszélés után munkatársaim egy emberként vállalták, hogy 3 napon belül megszerveznek (helyszín megtalálása, plakátkészítés, plakát kiragasztás, egyéb hirdetések, a ruhák szortírozása és rendszerezése) egy ruhabörzét Budakeszin. A projekt nem bizonyult kis feladatnak, megvalósulása kollégáink lelkes és odaadó munkája mellett válhatott valóra.

A helyszín megtalálása után köszönetet mondunk annak kialakításában az Erkel Ferenc Művelődési Központnak, Budakeszi Önkormányzatának, illetve a BVV Kft. segítőkész munkatársainak az asztalok kölcsönzésében, szállításában és a helyszín engedélyezésében.

Az idő hálás volt hozzánk, szeptember 12-én, szerdán sütött a nap, így a ruhabörze jó időben és jó hangulatban zajlott le. Közel 200 fő kereste fel a Fő téri színpadon felállított asztalainkat, és senki sem távozott üres kézzel.

A sikerre való tekintettel szeptember 19-én, szerdán 10?15 óráig ismételten megtartottuk a ruhabörzét, az előzőnél még nagyobb számú érdeklődő részvételével.

Végül ezúton szeretném megköszönni a támogatók mellett munkatársaimnak is önzetlen és gyors intézkedését, szervező munkáját.

 

 

Koncz Gertrúd

HÍD Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője

Megosztom a cikket