Polgármesternők találkoztak a TÖOSZ szervezésében Budakeszin

A TÖOSZ keretein belül jövőre lesz 20 éve, hogy megalakult és működik a TÖOSZ Polgármesternői Tagozat, melynek kezdeményezésére, a Miniszterelnökség támogatásával most elindult a Polgármesternők a családokért elnevezésű program.
A program célja, hogy segítse a polgármesternőket a hatékony és harmonikus munkavégzésben, önérvényesítésben, a munka és magánélet egyensúlyának megtalálásában és a támogató női közösség erősítésével a vezetői terhek csökkentésében. Az idei közös munka módszere a tapasztalati tanulás, egymás erőforrásainak, jó gyakorlatainak megismerése, a feltárt problémák kezeléséhez szükséges ismeretek és technikák elsajátítása a gyakorlatban.

A programsorozat 2022. március 3-ai nyitókonferenciájának helyszíne Budakeszi volt, ahol ország minden részéről érkező polgármesternőket dr. Győri Ottilia, a város polgármestere, a TÖOSZ Polgármesternői Tagozatának elnöke látta vendégül. A résztvevők a nap folyamán tartalmas előadásokat hallhattak, valamint hasznos eszme- és tapasztalatcserét folytattak.
A konferencia résztvevőit Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke és Menczer Tamás, a Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára köszöntötték.
Gyermekeink védelme – közösségeink jövője címmel tartott előadást Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója.

Az unió nőkkel kapcsolatos politikájáról és a polgármesternők lehetőségeiről beszélt előadásában dr. Navracsics Tibor, volt miniszterelnök-helyettes, volt közigazgatási és igazságügyi miniszter és az Európai Bizottság volt kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, jelenlegi kormánybiztos.

Hidvéghiné dr. Pulay Brigitta környezetvédelmi szakértő, egyetemi előadó a környezetvédelemről és a közösségi vezetők felelősségéről tartott előadást.
Skrabski Fruzsina filmrendező, producer, forgatókönyvíró, újságíró a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalmat mutatta be, míg L. Ritók Nóra az Igazgyöngy Alapítvány részéről a helyi civil szervezetek és az önkormányzati együttműködésekben rejlő lehetőségekről beszélt a szegénység elleni küzdelemmel összefüggésben.
A nyitóeseményt követően országszerte, hat további helyszínen folytatódnak a programok a Polgármesternői Tagozat regionális vezetőinek (az elnökség tagjai: http://töosz.hu/news/509/136/Tisztujitas-a-ToOSZ-Polgarmesternoi-Tagozataban) közreműködésével.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3038415309802294&id=1869523993358104

 

Megosztom a cikket